Klimatologės Audronės Galvonaitės gyvenime – naujas etapas

Klimatologė, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja dr. Audronė Galvonaitė išeina į pensiją. Apie tai pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Užaugusi Anykščiuose, baigusi Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultetą daug metų dirbo Fizikos institute, o į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą atėjo 1992 m.<br>T.Bauro nuotr.
Užaugusi Anykščiuose, baigusi Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultetą daug metų dirbo Fizikos institute, o į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą atėjo 1992 m.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-04 14:51, atnaujinta 2017-06-09 06:27

Oficialiame pranešime teigiama: „Neišvengiamai ateina laikas, kai aktyvią veiklą turime keisti į išmintingą stebėtojo poziciją. Klimatologė dr. Audronė Galvonaitė jau pasirinko – išeina į pensiją. Ji ne tik ryškus Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos veidas, ją Lietuvoje pažįsta visi, kas žiūri televiziją ar lanko mokslo populiarinimo renginius.

Užaugusi Anykščiuose, baigusi Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultetą daug metų dirbo Fizikos institute, o į Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą atėjo 1992 m. Čia prabėgo ryškiausias jos gyvenimo etapas: Audronė vadovavo Klimatologijos skyriui, rengė mokslo leidinius, įsteigė muziejų, apsigynė daktaro disertaciją, buvo kontaktinis asmuo vykdant Pasaulinės meteorologijos organizacijos klimato programas. Dr. Audronė Galvonaitė noriai skaito paskaitas moksleiviams, senjorams ir visiems besidomintiems orais ir klimatu.

Ar verta dabar vardyti, kaip keitėsi padalinių ir pareigų pavadinimai, ar verta skaičiuoti, kiek straipsnių parašė, kokiose komisijose dalyvavo? Visa tai atgulė oficialiuose dokumentuose. Dr. A. Galvonaitės veikla labai įvairiapusiška, todėl jos darbai yra puikiai pažįstami tiek mokslo bendruomenei, tiek plačiajai visuomenei. Šiandien džiaugiamės Audronės darbais ir požiūriu, būdingu vyresniosios kartos gamtininkams, kad gamta yra visuma, kad jokie reiškiniai nevyksta atskirai, kad tyrimai gali būti tik kompleksiniai. Susidūrusi su nemokšišku reiškinių aiškinimu Audronė drąsiai, nepaisydama rangų, klausdavo: „Gal jūs mokykloj nesimokėt?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.