Uraganas „Delta“ pasiekė ketvirtą lygį ir artėja prie Meksikos krantų: mobilizuojama kariuomenė

Meksika antradienį paskelbė sutelksianti tūkstančius karių, prie kurortais garsėjančio Jukatano pusiasalio artėjant „nepaprastai pavojingam“ uraganui.

 Audra.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Audra.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2020, 10:32 PM, atnaujinta Oct 7, 2020, 9:58 AM

Slinkdamas virš Karibų jūros uraganas „Delta“ sparčiai sustiprėjo iki 4-os kategorijos – antros aukščiausios pagal penkiabalę Saffiro-Simpsono skalę. JAV meteorologai prognozuoja, kad audra pietryčių Meksikos krantus pasieks anksti trečiadienį.

„Buvo įsakyta mobilizuoti iki 5 000 karių su visa reikalinga įranga gyventojams apsaugoti“, – žurnalistams sakė prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.

Majamyje įsikūrusio JAV Nacionalinio uraganų centro duomenimis „Delta“ didžiausias pastovus vėjo greitis siekė apie 215 km per valandą.

Tikėtina, kad sausumą „Delta“ pasieks būdamas „nepaprastai pavojingas uraganas. Audra gali sukelti niokojančių bangų ir didelių staigių potvynių.

Nacionalinis uragano centras prognozuoja, kad vėliau šią savaitę „Delta“ gali atnešti smarkių liūčių ir sukelti potvynių kai kuriuose JAV pietryčių regionuose.

15 val. 20 min. Grinvičo (18 val. 25 min. Lietuvos) laiku uraganas buvo maždaug už 510 km į pietryčius nuo kurortinės Kosumelio salos, esančios šalia Jukatano pusiasalio.

Šiame regione yra virtinė pajūrio kurortų, įskaitant Kankuną. Tačiau regione lankytojų skaičius pastaruoju metu smarkiai sumažėjo dėl koronaviruso pandemijos.

„Delta“ yra jau 26-a pavadinimą gavusi neįprastai aktyvaus Atlanto vandenyno uraganų sezono audra.

Rugsėjį meteorologai tik antrąkart per stebėjimų istoriją buvo priversti pasinaudoti graikų raidynu, pritrūkus pavadinimų iš tradicinio sąrašo, kai buvo užregistruota atogrąžų audra „Wilfred“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.