Japonijoje nuošliaužos aukų skaičius išaugo iki 9 žmonių

Mažiausiai devyni žmonės žuvo per nuošliaužą liepos 4 d. Atamio mieste centrinėje Japonijos dalyje. Tai ketvirtadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Japonijoje tvarkomi žemės nuošliaužos padariniai. <br>Scanpix nuotr.
Japonijoje tvarkomi žemės nuošliaužos padariniai. <br>Scanpix nuotr.
Japonijoje tvarkomi žemės nuošliaužos padariniai. <br>Scanpix nuotr.
Japonijoje tvarkomi žemės nuošliaužos padariniai. <br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 8, 2021, 1:55 PM, atnaujinta Jul 8, 2021, 2:59 PM

„Šiandien patvirtinta dar dviejų žmonių žūtis, todėl bendras aukų skaičius dabar yra devyni“, – naujienų agentūrai AFP sakė gaivalinių nelaimių padarinių mažinimo tarnybos atstovas Yuta Hara.

Šidzuokos provincijos, kurioje yra nuošliaužos nuniokotas miestas, administracijos atstovas sakė, kad 22 žmonės tebelaikomi dingusiais.

37 tūkst. gyventojų turinčiame Atamyje nuošliauža nuslinko liepos 4 d. rytą. Jos ilgis sudarė apie 2 km. Nuo nuošliaužos nukentėjo daugiau kaip 130 namų ir statinių.

Stichinės nelaimės priežastis – kelias dienas centriniuose ir rytiniuose Japonijos regionuose pliaupusios liūtys. Kai kur per dvi paras iškrito 400-600 mm kritulių.

Šiuo metu didžiąją dalį Japonijos apėmęs lietingasis sezonas. Daugelis šalies vietų yra pažeidžiamos žemės nuošliaužų, nes daug namų pastatyta ant šlaitų, o po smarkių liūčių gruntas gali staigiai pažliugti ir nuslinkti.

Mokslininkai taip pat perspėja, kad lietingasis metų laikas Japonijoje darosi drėgnesis dėl klimato kaitos, nes šylanti atmosfera sukaupia daugiau drėgmės.

Patvirtinti po nelaimės dingusių žmonių skaičių buvo sudėtinga, kadangi didelis skaičius šeimų turi vasarnamius Atamyje, o iš tikrųjų gyvena kitur. Tuo metu pagyvenę gyventojai galėjo būti persikėlę į globos namus, pranešė vietos žiniasklaida.

Gelbėjimo ir paieškų operacijose dalyvauja apie 1,7 tūkst. policininkų, ugniagesių, karių ir pakrančių apsaugos tarnybos narių.

Gelbėtojai valė nuniokotus pastatus ir sulamdytas transporto priemones nuo dumblo, darbuodamiesi kastuvais ir kibirais, tikintis rasti gyvų likusių žmonių arba žuvusiųjų palaikų.

Dėl tebesitęsiančio lietaus gelbėtojų brigados kelis kartus turėjo nutraukti darbus, baiminantis naujų nuošliaužų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.