Niujorke artinantis audrai „Elsa“ kilo staigūs potvyniai

Niujorke artinantis audrai „Elsa“ ketvirtadienį buvo užlietos kelios metropoliteno stotys, uždarytos kai kurios svarbios gatvės.

Audra Niurjorke. <br>Scanpix nuotr.
Audra Niurjorke. <br>Scanpix nuotr.
Audra Floridoje.<br>Scanpix nuotr.
Audra Floridoje.<br>Scanpix nuotr.
Audra Floridoje.<br>Scanpix nuotr.
Audra Floridoje.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 11:56 AM, atnaujinta Jul 9, 2021, 11:58 AM

Audrai „Elsa“, kuri smarkiais vėjais ir liūtimis talžė Floridą, slenkant JAV rytine pakrante, Niujorke ir aplinkiniuose rajonuose ketvirtadienį po pietų iškrito 5–10 cm lietaus, žaibavo, „kai kur kilo dideli staigūs potvyniai“, pranešė Nacionalinė orų tarnyba (NWS).

Metropoliteno keleiviai socialiniame tinkle „Twitter“ skelbė vaizdo įrašus, kuriuose matyti užlietos platformos 157–osios gatvės stotyje į šiaurę nuo Manhatano. Kai kurie keleiviai iki platformų brido per tamsų vandenį, siekusį jiems iki juosmens.

Kai kurios svarbios gatvės, taip pat ir Bronkse, buvo laikinai uždarytos, todėl sutriko eismas. Miesto policija tviteryje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti dėl vandens įstrigę automobilininkai.

NWS perspėjo dėl galimų naujų potvynių iki penktadienio ryto.

Nors po 2012 metų uragano „Sandy“, pražudžiusio 44 žmones ir kelioms dienoms paralyžiavusio Niujorką, stengtasi apsaugoti miestą nuo potvynių, ekonominis JAV centras šiuo atžvilgiu vis dar yra labai pažeidžiamas, o dėl klimato kaitos tokie incidentai tikriausiai tik dažnės.

Audra „Elsa“ iš viso pareikalavo jau 4 gyvybių. Dominikos Respublikos pietinėje pakrantėje netoli Baoruko šeštadienį griuvus sienai žuvo 15 metų berniukas, o Bani mieste panašiomis aplinkybėmis žuvo 75 metų moteris, pranešė šalies Nepaprastųjų operacijų centras.

Dar vienas žmogus žuvo Sufriere Sent Lusijoje, pranešė Karibų nelaimių valdymo agentūra CDEMA.

Trečiadienį Floridoje audra nusinešė dar mažiausiai vieną gyvybę, o Džordžijos pietryčiuose, karinio jūrų laivyno bazėje, dėl numanomo tornado nukentėjo maždaug 10 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.