Belgijoje potvyniai pareikalavo mažiausiai 6 gyvybių

 

Potvynis Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Potvynis Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Potvynis Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Potvynis Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Potvynis Belgijoje. <br>Scanpix nuotr.
Potvynis Belgijoje. <br>Scanpix nuotr.
Potvynis Belgijoje. <br>Scanpix nuotr.
Potvynis Belgijoje. <br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 3:03 PM, atnaujinta Jul 15, 2021, 3:46 PM

Ketvirtadienį gelbėtojai Lježo provincijoje aptiko dar keturių žmonių lavonus, tad bendras potvynio aukų skaičius Belgijoje išaugo iki šešių. Tai pranešė televizijos kanalas RTBF.

Pastarąją parą Belgijoje kritulių kiekis viršijo mėnesio normą. Vandens srautai sugriovė keliolika namų, šimtai žmonių buvo evakuoti. Valonijoje, pietinėje prancūzakalbėje Belgijos dalyje, kai kurios upės išsiliejo iš krantų, vandens lygis kai kurių rajonų gyvenvietėse viršijo metrą.

Valdžia neatmeta, kad, atliekant paieškų ir gelbėjimo darbus, gali būti rasta dar daugiau žuvusiųjų.

Šalies vyriausybė pasitelkė kariškius stichijos padariniams likviduoti. Belgijos pietuose sustabdytas traukinių eismas, sutriko telefono ryšys.

Smarkios liūtys taip pat sukėlė potvynius Vokietijoje ir Čekijoje. Iš Vokietijos pranešama apie daugiau kaip 30 žuvusiųjų ir dešimtis dingusiųjų.

Evuakuoti šimtai skautų

Miesto Chaudfontaine, esančio ant Vesdre upės kranto, gyventojai buvo pradėti evakuoti trečiadienio popietę. Tikėtasi, kad operacijoje dalyvaus iki 1700 žmonių, pranešė RTBF.

Be to, nuo antradienio vakaro šimtai skautų, stovyklaujančių Valonijoje, turėjo būti evakuoti ir įkurdinti kitur, rašo euronews.com.

„Mes evakuojame skautų stovyklas vieną po kitos“, – RTL-TVI sakė Rocheforto turistinio miestelio, kuriame susitinka kelios upės, meras Corine Mullensas. Iš viso nukentėjo 120 stovyklų, kurios dėl potvynio turėjo būti evakuotos arba atidėti keliones, visą parą veikiančiam naujienų kanalui LN24 sakė Belgijos skautų atstovas Gillesas Beckersas.

Prancūzijos vyriausybė pranešė, kad 40 civilinės saugos mokymo ir intervencijos skyriaus gelbėtojų, taip pat sraigtasparnis su dviem vandens gelbėjimo specialistais buvo išsiųsti pagalbėti Belgijai. Jie yra kaip Europos Sąjungos civilinės saugos ir humanitarinės pagalbos dalis.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen ketvirtadienio rytą socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad blokas „yra pasirengęs padėti“ ir potvynių paveiktos šalys gali kreiptis į ES civilinės saugos mechanizmą, prašydamos pagalbos.

„Mano mintys yra apie niokojančių potvynių Belgijoje, Vokietijoje, Liuksemburge ir Nyderlanduose aukų šeimas ir tuos, kurie neteko savo namų“, – sakė EK pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.