Belgijoje jau 23 potvynio aukos: 5 dar vis ieškoma, kai kurie regionai neturi geriamojo vandens

 

Potvyniai Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Potvyniai Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Potvyniai Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Potvyniai Belgijoje. <br>EPA – ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2021, 2:54 PM

Didžiausio per pastarąjį ketvirtį amžiaus potvynio Belgijos pietuose aukų skaičius išaugo iki 23, dar penki žmonės laikomi dingusiais. Tai penktadienį pranešė televizijos kanalas RTBF.

Potvynį sukėlė kelias paras pliaupusios liūtys – šalyje nuo antradienio iškrito daugiau kaip pusantro mėnesio kritulių norma.

Pietiniame Belgijos regione – Valonijoje – apsemtos dešimtys gyvenviečių, nukentėjo ir du didžiausi regiono miestai – Lježas ir Namiūras. Šiuo metu vandens lygis krenta, ir avarinės tarnybos ėmėsi infrastruktūros atkūrimo darbų.

Potvynis sugriovė dešimtis namų, nutraukė energijos tiekimo linijas, smarkiai nukentėjo geležinkeliai ir automobilių keliai. Maždaug 41 tūkst. namų tebėra be elektros. Daugelyje gyvenviečių organizuojamas geriamojo vandens dalijimas, kadangi vandentiekio vanduo ten buvo užterštas ir yra nebetinkamas gerti.

Dėl stichijos smūgio Belgija paprašė skubios ES pagalbos. Kaip pranešė penktadienį EK, suaktyvinus Europos civilinės saugos mechanizmą, į Belgiją siunčiami gelbėtojai su technika ir transporto priemonėmis, įskaitant valtis ir sraigtasparnius, taip pat būtiniausi daiktai iš įvairių ES šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.