Šiaurės Turkijoje liūtys sukėlė potvynius bei nuošliaužas: dingo žmogus, dar keli nukentėjo

Šiaurės Turkijoje smarkios liūtys trečiadienį sukėlė didelių potvynių ir žemės nuošliaužų, per kuriuos nukentėjo keli žmonės ir dingo viena moteris, pranešė pareigūnai.

Nuošliauža Turkijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.
Nuošliauža Turkijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2021, 5:45 PM

Gelbėti ant namų stogų įstrigusių gyventojų buvo išsiųsti sraigtasparniai, taip pat teko evakuoti vieną regioninę ligoninę.

Potvyniai anksti trečiadienį užklupo Bartino, Kastamonu ir Sinopo provincijas, esančias Juodosios jūros pakrantėje. Vandens lygis pakilo ugniagesiams pietvakarių Turkijoje mėginant suvaldyti miško gaisrą Muhlos provincijoje, kurios pakrantę skalauja Egėjo jūra. Nuo liepos 28 dienos įsiplieskus daugiau kaip 200 miškų gaisrų, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės ir daugybė gyvūnų.

Bartine potvyniai nugriovė kelis namus ir mažiausiai du tiltus, taip pat sunaikino dalį kelio, vedančio į kaimyninę Karabiuko provinciją, pranešė Turkijos privati naujienų agentūra DHA. Įgriuvus vienam iš tų tiltų buvo sužeisti mažiausiai 13 žmonių, nurodė šalies nelaimių ir ekstremalių situacijų valdymo agentūra, nepateikusi išsamesnės informacijos.

Avarinių tarnybų darbuotojai išgelbėjo mažiausiai 15 žmonių, įstrigusių namuose ar transporto priemonėse, informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra. Tačiau gelbėtojai Akerensekiulero kaime tebeieško 80 metų moters, kurią sugriuvus namui nusinešė potvynio srautas, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Sinopo provincijoje esančiame Ajandžiko miestelyje, kur išsiliejus iš krantų upeliui sugriuvo mažiausiai vienas namas, gyventojai buvo sraigtasparniais perkeliami iš namų stogų į saugią vietą. Miestelio ligoninė, kurioje buvo 45 pacientai, įskaitant keturis gydytus intensyviosios terapijos skyriuje, atsargumo dėlei buvo evakuota, informavo Anatolijos naujienų agentūra.

Žemės nuošliaužos privertė iš dalies uždaryti kelią, jungiantį Ajandžiką su provincijos pagrindiniu miestu, taip pat vadinamu Sinopu.

Turkijos Juodosios jūros regioną dažnai užklumpa katastrofiškos liūtys ir staigūs potvyniai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?