Šiaurės Turkijoje per potvynius žuvo mažiausiai 6 žmonės, dar vieno ieškoma

Šiaurės Turkijoje per smarkių liūčių sukeltus didžiulius potvynius ir žemės nuošliaužas mažiausiai šeši žmonės žuvo, o dar vienas dingo, ketvirtadienį pranešė šalies krizių valdymo agentūra AFAD.

Potvynių sukeltos nuošliaužos Turkijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.
Potvynių sukeltos nuošliaužos Turkijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 12, 2021, 1:52 PM

Tarnybos duomenimis, aukų kūnai buvo rasti Kastamonu provincijoje, o dingusiojo ieškoma Bartine.

Potvyniai trečiadienį užklupo šias dvi ir Sinopo provinciją, esančias Juodosios jūros pakrantėje. Stichija nušlavė daugelį namų, tiltų ir automobilių. Gelbėti ant namų stogų įstrigusių gyventojų buvo išsiųsti sraigtasparniai.

Nelaimė įvyko ugniagesiams pietvakarių Turkijoje mėginant suvaldyti miško gaisrą Muhlos provincijoje – turistų pamėgtame Egėjo jūros pakrantės regione. Šis gaisras yra vienas iš daugiau nei 200, įsiplieskusių šalies miškuose nuo liepos 28 dienos. Mažiausiai aštuoni žmonės ir daugybė gyvūnų žuvo, o tūkstančiai gyventojų teko gelbėtis nuo siaučiančių liepsnų.

Apie aukas Turkijos šiaurėje AFAD pranešė potvynių paveiktose vietovėse pradėjus slūgti vandeniui.

Panašu, kad labiausiai nukentėjo Kastamonu, kur vanduo užtvindė kone visą Bozkurto miestelį. Be to, buvo sužeisti mažiausiai 13 žmonių iš dalies sugriuvus tiltui Bartino provincijoje. Sinope sraigtasparniais buvo evakuota 19 asmenų.

Turkijos Juodosios jūros regioną dažnai užklumpa katastrofiškos liūtys ir staigūs potvyniai.

Klimato mokslininkai beveik neabejoja, kad anglies, naftos bei gamtinių dujų deginimo sukeliama klimato kaita paruošia dirvą ekstremaliems reiškiniams, tokiems kaip karščio bangos, sausros, miškų gaisrai, potvyniai ir audros. Prognozuojama, kad tokios nelaimių mūsų šiltėjančioje planetoje ateityje pasitaikys vis dažniau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.