Vidurio Kinijoje per liūtis žuvo 21 žmogus: 4 dingę be žinios

Vidurio Kinijos Hubėjaus provincijoje kilus liūtims, žuvo mažiausiai 21 žmogus. Tai vyko praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai didžiuliai potvyniai prasidėjo kaimyninėje provincijoje ir pražudė šimtus gyventojų.

Liūčių sukelti potvyniai Kinijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Liūčių sukelti potvyniai Kinijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 11:54 AM, atnaujinta Aug 13, 2021, 12:31 PM

Hubėjuje dėl liūčių trūko elektros tiekimo linijos ir kilo purvo nuošliaužos, sugriovusios šimtus namų ir privertusios beveik 6 000 žmonių evakuotis, teigė provincijos Nepaprastųjų padėčių valdymo biuras.

„21 žmogus žuvo, o dar keturi yra dingę be žinios dėl stiprios liūties“, – penktadienį skelbė valstybinė televizija „Xinhua“.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip gyventojai iriasi per iki klubų pakilusį vandenį Jičengo miestelyje, kur ketvirtadienį iškrito net 480 mm lietaus. Gelbėtojai žmones vežė į saugią vietą buldozeriais.

„Vakar vandens lygis pakilo iki maždaug dviejų ar trijų metrų. Mano kaimyno namas buvo visiškai sugriautas. Nematėme tokio lietaus per 20 ar 30 metų“, – teigė vienas liūčių paveiktų vietovių gyventojas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?