Uragano „Ida“ nuostoliai gali siekti 95 mlrd. dolerių

Uraganas „Ida“ ir jo liekanos padarė iki 95 mlrd. JAV dolerių žalos, daugiausiai – šiaurės rytinėse valstijose, kurias nusiaubė liūtys. Taigi ši audra tapo dar vienu mirtinu ciklonu, kurių ne vienas, pasak analitikų, pakenkė regionui pastaraisiais metais.

JAV nusiaubęs uraganas "Ida".<br>AP/Scanpix nuotr. 
JAV nusiaubęs uraganas "Ida".<br>AP/Scanpix nuotr. 
JAV nusiaubęs uraganas "Ida".<br>AP/Scanpix nuotr. 
JAV nusiaubęs uraganas "Ida".<br>AP/Scanpix nuotr. 
JAV nusiaubęs uraganas "Ida".<br>FP/Scanpix nuotr. 
JAV nusiaubęs uraganas "Ida".<br>FP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 6, 2021, 9:14 AM

Portalo „Accuweather“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Joelis N.Myersas penktadienį apskaičiavo, kad bendra uragano „Ida“ padaryta žala ir ekonominiai nuostoliai sudaro apie 95 mlrd. dolerių.

Vyriausiasis „Moody's“ reitingų agentūros ekonomistas Markas Zandis apskaičiavo, kad vien tik fizinė žala turtui, pastatams ir viešajai infrastruktūrai gali siekti iki 50 mlrd. dolerių. Pusė to padaryta šiaurės rytinėse valstijose, kur audra sukėlė staigius potvynius ir viesulus, nusinešusius daugiau nei 40 gyvybių, įskaitant penkias Filadelfijos regione.

M.Zandis sakė, kad uragano „Ida“ padaryta žala, skaičiuojant šiandienine dolerio verte, siekia pusę to, ką padarė uraganas „Sandy“, 2012 metais užgriuvęs rytinę pakrantę, ir ketvirtį – palyginti su uraganu „Katrina“, 2005 metais nusiaubusiu Meksikos įlankos pakrantę ir Naująjį Orleaną.

Jis pridūrė, kad audros poveikis apsunkina ekonomikos atsigavimą po COVID-19 pandemijos, kadangi po daugiau nei metus trukusio nuotolinio darbo į biurą pradėjo grįžti daugiau darbuotojų. „Tai tik papildo košmarišką įvykių eigą“, – sakė jis. – Tai dar vienas skaudus dalykas“.

Atkreipdamas dėmesį į tranzito sistemų, greitkelių ir mažesnių gatvių eismo sutrikimus, M.Zandis sakė manantis, kad brangiausiai kainuojanti papildoma audros pasekmė buvo poveikis keleiviams. „Žmonės negali vykti į darbą ir daryti tai, ką turėtų“, – sakė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.