Rytų Filipinus pasiekęs taifūnas vietomis nutraukė elektros tiekimą: gūsiai siekė 150 km/h

Rytų Filipinus antradienį pasiekus stipriam taifūnui, jo atnešti vėjai nutraukė elektros tiekimą keliose provincijose.

Taifūnas Filipinuose. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Taifūnas Filipinuose. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2021, 3:51 PM

Taifūno „Conson“ nešamo vėjo greitis siekė 120 km per val., o gūsių – iki 150 km per valandą. Pirmiausia jis pasiekė sausumą prie Hernanio miesto Rytų Samaro provincijoje, o vėliau smogė šalia esančiai Samaro provincijai, pranešė valstybinė meteorologijos tarnyba.

„Ačiū dievui, žala čia kol kas nedidelė“, – pranešė Rytų Samaro gubernatorius Benas Evardone žinute. Pasak jo, dėl audros valstybinės įstaigos nutraukė darbą.

Elektros linijų operatorė Filipinų bendrovė „National Grid Corporation“ informavo, kad nukentėjo dalis elektros tiekimo linijų. Iš Rytų Samaro, Samaro ir Leitės provincijų gauta pranešimų apie nutrūkusį elektros tiekimą.

Vietos pareigūnai pranešė apie potvynius Taklobano mieste.

Antradienio popietę meteorologijos biuras pranešė, kad virš Sibujano jūros vakarų-šiaurės vakarų kryptimi judantis taifūnas „Conson“ susilpnėjo iki stiprios tropinės audros. Jos nešamo vėjo pastovus greitis sumažėjo iki 100 km per valandą.

Meteorologai perspėjo dėl niokojančių vėjų ir stiprių liūčių atskiruose rajonuose per artimiausias 18 valandų septyniose provincijose, tarp jų Kesono, Masbatės, Albajaus ir Samaro.

Manilos metropoliteno regione paskelbtas pirmo lygmens pavojus, o tai reiškia, kad per artimiausias 36 valandas laukiama stiprių vėjų.

Filipinus kiekvienais metais talžo apie 20 galingų audrų ir skalauja sezoninės liūtys. Be to, Filipinai priklauso dideliu seisminiu aktyvumu pasižyminčiam vadinamajam Ramiojo vandenyno „ugnies žiedui“ – regionui, kuriame susiduria tektoninės plokštės ir dažnai įvyksta žemės drebėjimų bei ugnikalnių išsiveržimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.