Audros Prancūzijoje: mažiausiai 9 žmonės nuskendo neramioje Viduržemio jūroje

Mažiausiai 9 žmonės nuskendo audringoje Viduržemio jūroje Pietų Prancūzijoje, pranešė pareigūnai. Kaip skelbia BBC, jūra juos nusinešė besimaudančius neramiuose vandenyse keliuose pietinės pakrantės paplūdimiuose.

Banglentininkas šalia Viduržemio jūros, pasiglemžusios 9 gyvybes. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Banglentininkas šalia Viduržemio jūros, pasiglemžusios 9 gyvybes. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2021, 3:03 PM

Stiprus vėjas pašiaušė jūrą ir sukėlė bangavimą, praneša prancūzų žiniasklaida.

Penki žmonės, einantys septintąją ir aštuntąją dešimtį, žuvo Hero mieste, dar du 58 ir 71 metų – Buš diu Rone bei dar du Lekato pakrantėje, Ode.

Greitosios pagalbos tarnybos pranešė mėginusios išgelbėti 12 žmonių, skendusių ties paplūdimiais Agde, La Grand Mote, Marsejane, Serinjane ir Viase. Septyni buvo išgelbėti, bet penki mirė. Tuomet regione buvo paskelbtas oranžinis pavojaus lygis, įspėta dėl perkūnijos, lietaus ir potvynių.

„Negaliu suprasti, kaip žmonės pateko į vandenį, kai jūra buvo tokia nerami“, – prancūzų transliuotojui LCI sakė Viaso miesto meras Jordanas Dartier. Pranešama, kad ten vienas žmogus nuskendo nukritęs nuo uolų. „Tai dramatiška diena mūsų regionui“, – pridūrė jis.

Hero priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba perspėjo žmones vengti maudytis. „Nerami jūra yra pavojinga vandens pramogoms“, – tviteryje paskelbė tarnyba, pridėjusi į krantą dūžtančių bangų vaizdo įrašą.

Du plaukikai, žuvę Kasiso ir Buš diu Rono vietovėse nuskendo vandens nutraukti tolyn į jūrą, praneša vietos žiniasklaida. Gelbėtojai spėliojo, kad šiltas vanduo sugundė žmones maudytis, nors sąlygos nebuvo idealios.

Gregory Coutarelis, Buš diu Rono paieškos ir gelbėjimo vadovas, sakė: „Darbo dienomis mėgautis 24 laipsnių Celsijaus temperatūros jūra yra gana išskirtinis dalykas, tai vilioja turistus“. Jis pridūrė, kad dabar orai ilgiau išlieka šilti, tad gelbėtojai turėtų dirbti savo darbą „iki rugsėjo pabaigos ar net spalio vidurio“.

Žmonės ne iki galo suvokia, kokia pavojinga gali būti nerami jūra, transliuotojui TF1 sakė vietos ugniagesių vadas Aurelienas Manencas. „Vanduo šiltas, manote, kad bus smagu – ir labai greitai vanduo jus nuneša atviros jūros link ir traukia į dugną, jėgos senka mėginant grįžti. Dėl to paskęstama“, – sakė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.