JAV siautėja audros: tornadai jau spėjo pridaryti žalos Oklahomoje

Per Oklahomos valstiją nuo sekmadienio vėlaus vakaro iki pirmadienio ryto praūžė keletas žalos padariusių tornadų, tačiau apie nukentėjusius žmones kol kas nepranešama.

Audros JAV. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Audros JAV. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-11 16:07

Galinga orų sistema taip pat atnešė liūčių, žaibų ir stiprius vėjus į kai kurias Arkanzaso, Kanzaso, Misūrio ir Teksaso dalis, centrinėse JAV dalyse vėliau šią savaitę prognozuojama daugiau audringų orų.

Vėjuoti orai spalio mėnesį Pietų lygumų regione nėra neįprastas reiškinys, sakė Nacionalinės meteorologijos tarnybos padalinio Talsoje vyresnysis meteorologas Chuckas Hodgesas. Tačiau, jo teigimu, sekmadienio audra „buvo labiau panaši į pavasarinę“.

„Sulaukėme neįprastai didelės drėgmės ir labai, labai stiprios orų sistemos“, – sakė jis.

Įspėjimai apie tornadus ir pranešimai apie jų padarytą žalą visoje Oklahomoje prasidėjo sekmadienio popietę, o pirmadienį meteorologijos tarnybos ekipažai išvyks nustatinėti, kiek iš viso tornadų praūžė, sakė Ch.Hodgesas.

Galimas tornadas vėlai sekmadienį nusiaubė Talsos priemiestį Kovitą, padarydamas didelės žalos vidurinei mokyklai, namams ir degalinei, pranešė naujienų agentūros. Pirmadienį Kovitoje buvo atšauktos pamokos mokyklose.

Anksčiau beisbolo kamuoliuko dydžio ledėkai daužė langus ir lankstė automobilių kėbulus Normane, maždaug už 30 kilometrų į pietus nuo Oklahoma Sičio.

Pranešimų apie žuvusius arba sužeistus žmones kol kas nėra.

Bendrovė „Oklahoma Gas & Electric“ pranešė, kad jos darbuotojų komandos turi daug darbo taisydamos elektros tiekimo sutrikimus.

Dėl žaibų, kuriuos veikiausiai atnešė ta pati orų sistema, sekmadienį beveik valandai buvo atidėtos Nacionalinės futbolo lygos (NFL) rungtynės tarp „Buffalo Bills“ ir „Chiefs“ komandų Kanzas Sityje, Misūryje.

Pirmadienį galingos audros galimos atskirose Ilinojaus, Viskonsino ir Mičigano valstijų dalyse, antradienį audrų taip pat laukiama Kanzase ir Oklahomoje, perspėjo Audrų prognozavimo centras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.