Filipinuose dėl audrų sukeltų potvynių žuvo mažiausiai 9 žmonės, dar 11 dingo

Filipinuose smarkioms liūtims užtvindžius nemažai kaimų ir sukėlus žemės nuošliaužų žuvo mažiausiai devyni žmonės, o dar 11 dingo, antradienį pranešė tarnybos.

Potvyniai Filipinuose. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Filipinuose. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 9:25 AM

Virš salų valstybės Pietų Kinijos jūros link slenkant smarkiai atogrąžų audrai „Kompasu“, pirmadienį buvo užlietos kai kurios daugiausiai gyventojų turinčios Lusono salos dalys.

Keturi žmonės žuvo per nuošliaužas priėjimo prie jūros neturinčioje kalnuotoje Bengeto provincijoje, o kitas asmuo nuskendo pakrantės Kagajano provincijoje, pranešė nacionalinė nelaimių valdymo agentūra.

Dar septyni žmonės dingo Lusono saloje.

„11 savivaldybių buvo užtvindytos, bet šį rytą potvynis atslūgo“, – naujienų agentūrai AFP pranešė Kagajano provincijos informacijos departamento pareigūnas Rogelio Sendingas.

Pasak jo, buvo užtvindyti pagrindiniai greitkeliai ir tiltai, bet antradienį vanduo atsitraukė.

Dėl audros sustiprėjus pietvakarių musonui, viename iš kaimų vakarinėje Palavano provincijoje kilo staigus potvynis, per kurį žuvo keturi žmonės ir tiek pat dingo.

„Maždaug septyni ar aštuoni barangajai [kaimai] vis dar yra užtvindyti... dėl užsikimšusios kanalizacijos arba kanalizacijos trūkumo, – nurodė Palavano provincijos Puerto Prinsesos miesto nelaimių valdymo pareigūnas Earlas Timbancaya. – Tačiau dabar viskas rimsta.“

Filipinus kasmet užklumpa vidutiniškai 20 audrų ir taifūnų. Stichija paprastai sunaikina derlių, namus ir infrastruktūrą jau ir taip skurdžiose vietovėse.

Kadangi šiltesnėje atmosferoje susikaupia daugiau vandens, dėl klimato kaitos didėja katastrofiškų liūčių sukeliamų potvynių pavojus ir intensyvumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.