Filipinuose per audrą žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 11

Filipinuose smarkioms liūtims užtvindžius nemažai kaimų ir sukėlus žemės nuošliaužų žuvo mažiausiai 11 žmonių, o dar septyni dingo, antradienį pranešė tarnybos.

Liūtys Filipinuose. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Liūtys Filipinuose. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2021, 5:57 PM

Virš salų valstybės Pietų Kinijos jūros link slenkant smarkiai atogrąžų audrai „Kompasu“, pirmadienį buvo užlietos kai kurios daugiausiai gyventojų turinčios Lusono salos dalys.

Šeši žmonės žuvo ir du dingo per nuošliaužas priėjimo prie jūros neturinčioje kalnuotoje Bengeto provincijoje. Dar vienas asmuo nuskendo pakrantės Kagajano provincijoje, pranešė nacionalinė nelaimių valdymo agentūra.

Keturi žmonės žuvo per staigius potvynius dviejuose miestuose vakarinėje Palavano saloje, kur taip pat dingo kiti penki žmonės, sakė pareigūnai.

Pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad jos pareigūnai, dalyvavę gelbėjimo operacijose, taip pat paėmė trijų žuvusiųjų palaikus šiaurinėje Pietų Ilokų provincijoje, bet nelaimių valdymo agentūra kol kas negalėjo patvirtinti, kad šių žmonių žūtis susijusi su audra.

„Vienuolika savivaldybių buvo užtvindytos, bet šį rytą potvynis atslūgo“, – naujienų agentūrai AFP pranešė Kagajano provincijos informacijos departamento pareigūnas Rogelio Sendingas.

Pasak jo, buvo užtvindyti pagrindiniai greitkeliai ir tiltai, bet antradienį vanduo atsitraukė.

„Maždaug septyni ar aštuoni barangajai [kaimai] vis dar yra užtvindyti... dėl užsikimšusių nutekamųjų sistemų arba blogo nuotėkio, – nurodė Palavano provincijos Puerto Prinsesos miesto nelaimių valdymo pareigūnas Earlas Timbancaya. – Tačiau dabar viskas rimsta.“

Filipinus kasmet užklumpa vidutiniškai 20 audrų ir taifūnų. Stichija paprastai sunaikina derlių, namus ir infrastruktūrą jau ir taip skurdžiose vietovėse.

Kadangi šiltesnėje atmosferoje susikaupia daugiau vandens, dėl klimato kaitos didėja katastrofiškų liūčių sukeliamų potvynių pavojus ir intensyvumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.