Vakarų Europą užklupo audra: vėjas vertė medžius, plėšė stogus

Stipriems vėjams siaučiant Prancūzijos šiaurėje, Nyderlanduose ir Belgijoje, ketvirtis milijono būstų Prancūzijoje ketvirtadienį liko be elektros, o iš Normandijos į Paryžiaus regioną nevažinėjo traukiniai.

Audra Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Audra Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Audra Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Audra Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 12:54 PM, atnaujinta Oct 21, 2021, 4:44 PM

Vietos žiniasklaida pranešė, kad Nyderlandų Barendrechto miestelyje prie pietinio Roterdamo pakraščio buvo sužeisti keturi žmonės, stipriems gūsingiems vėjams anksti ryte plėšant stogų čerpes ir vartant medžius.

Audra, trečiadienį popiet pasiekusi Bretanės Atlanto pakrantes, naktį slinko į rytus, kai kur vartydama medžius ir plėšdama stogus, rodo internete paskelbti vaizdai. Prancūzijos nacionalinė meteorologijos tarnyba įspėjimą dėl audros ketvirtadienį paliko galioti šalies šiaurės rytuose prie Vokietijos, Belgijos ir Liuksemburgo sienų.

Normandijos Fekano mieste vėjų greitis siekė 175 km per val., pranešė meteorologai.

Išversti medžiai griuvo ant elektros perdavimo linijų, be elektros palikdami 250 tūkst. būstų, paskelbė kompanija „Enedis“.

Nacionalinės geležinkelių operatorės SNCF duomenimis, susisiekimas traukiniais sutriko Normandijoje ir Šampanės-Ardėnų regione, taip pat kai kuriose priemiestinėse linijose Paryžiaus regione.

Geležinkelio linijas blokavus išverstiems medžiams, susisiekimas traukiniais ketvirtadienį ryte taip pat sutriko Nyderlanduose.

Belgijos Vesterhuko miestelio, esančio netoli Nyderlandų sienos, ugniagesiai tviteryje parašė, kad naktį gavo dešimtis iškvietimų šalinti audros padarinių.

Didžiąją Vokietijos dalį ketvirtadienį siaubė stiprūs vėjai ir liūtys, dėl kurių virto medžiai, sutriko traukinių eismas ir buvo apgadinti pastatai.

Laivybos institucijos įspėjo dėl popietę ir vakare Šiaurės jūroje ir Vėzerio bei Elbės upių žiotyse galinčio padidėti vandens lygio.

Tiuringijos, Saksonijos ir Saksonijos-Anhalto žemėse visiškai sustojo traukinių eismas. Vokietijos orų tarnyba (DWD) prognozavo, kad dienos bėgyje pavojingos sąlygos susidarys ir šalies šiaurėje bei rytuose.

„Šimtai mūsų darbuotojų šalina ant bėgių užvirtusius medžius ir kitas kliūtis, taiso kontaktinį tinklą ir fiksuoja padarytą žalą“, – teigė nacionalinės geležinkelių bendrovės „Deutsche Bahn“ atstovė.

Prie pietvakarinio Kylio uostamiesčio pranešta apie kilusį viesulą. Žalos taip pat pridaryta pietinėje Bavarijos žemėje, kur kai kuriose vietose nutrūko elektros linijos.

Miškininkystės pareigūnai Harco regione šalies viduryje įspėjo nesilankyti miškingose vietovėse. „Šiuo metu eiti į mišką būtų visiškai neatsakinga. Medžiai gali virsti net ir praėjus audrai“, – teigė Harco nacionalinio parko atstovas Friedhartas Knolle.

Du Berlyno zoologijos sodai imantis atsargumo priemonių dienai buvo uždaryti, gyvūnai perkelti į patalpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?