Naujas lavos srautas La Palmoje grasina dar vienai vietovei

Naujas lavos srautas Ispanijos La Palmos saloje grasina iki šiol nenukentėjusiai La Lagunos vietovei. Iki 1 300 laipsnių įkaitusios skystos uolienos veržiasi iš naujo plyšio ir nuo vietovės yra nutolusios per pusantro kilometro, antradienį pranešė valstybinė TV stotis RTVE.

Besiveržiantis ugnikalnis La Palmos saloje aktyvėja.<br>EPA-ELTOS nuotr.
Besiveržiantis ugnikalnis La Palmos saloje aktyvėja.<br>EPA-ELTOS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2021, 2:07 PM

Tačiau greitis, kuriuo lava keliauja jūros kryptimi, šiek tiek sulėtėjo. Gali pasikeisti ir jos kryptis. Apie 1 200 vietovės gyventojų evakuoti jau spalį.

Atlanto salą prie vakarinių Afrikos krantų praėjusiomis valandomis vėl purtė daugiau kaip 100 lengvų ir vidutinio stiprumo požeminių smūgių. Stipriausias jų buvo 5 balų ir buvo juntamas visoje saloje.

Nuo tada, kai ugnikalnis prieš daugiau nei 10 savaičių, rugsėjo 19-ąją, išsiveržė, lava jau sunaikino ar apgadino 2 748 pastatus. Storas lavos sluoksnis dengia iš viso 1 115 hektarų teritoriją. Šis plotas atitinka daugiau kaip 1 500 futbolo aikščių.

Nuo ugnikalnio išsiveržimo savo namus buvo priversti palikti daugiau kaip 7 000 gyventojų. Kada erupcija baigsis, lieka neaišku.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.