Filipinuose dėl taifūno „Rai“ grėsmės evakuojami tūkstančiai žmonių

Dėl taifūno „Rai“ grėsmės iš didelės rizikos teritorijų Filipinų rytuose ir pietuose trečiadienį evakuota tūkstančiai žmonių, pranešė pareigūnai.

Lapkritį siautęs taifūnas. <br>RS/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Lapkritį siautęs taifūnas. <br>RS/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-15 12:31

„Rai“ maksimalus pastovaus vėjo greitis siekia 120 km/h, o vėjo gūsiai – 150 km/h ir jis šiuo metu artėja prie pietinės Mindanao salos, teigė šalies meteorologijos biuras. Jis pridūrė, kad „Rai“ turėtų smogti Mindanao šiaurei ar Visajų regiono rytams ketvirtadienio popietę ar vakare.

Anot nacionalinės nelaimių valdymo agentūros, mažiausiai penkiose rytinėse ir pietinėse provincijoje saugumo sumetimais vyksta gyventojų evakuacija. Iš Pietų Surigao provincijos į saugias vietas jau išgabenta mažiausiai 2 tūkst. žmonių, teigė šios provincijos gubernatorius.

Nors nėra grėsmės, kad „Rai“ pavirs supertaifūnu, jis „vis vien yra stiprus ciklonas, kuris pridarys žalos paveiktose teritorijose“, teigė nacionalinės nelaimių valdymo agentūros vadovas Ricardo Jaledas.

Filipinų salyną kasmet paveikia vidutiniškai po 20 atogrąžų ciklonų.

Stipriausias šaliai kada nors smogęs taifūnas yra „Haiyan“, jis 2013 m. lapkritį nusinešė daugiau kaip 6,3 tūkst. gyvybių, o dar daugiau kaip 4 mln. žmonių turėjo palikti savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.