Filipinuose siautėjo taifūnas „Rai“: kilo potvyniai, nuošliaužos, žuvo mažiausiai 24 žmonės

Filipinuose taifūnui „Rai“ sukėlus potvynius, žemės nuošliaužas ir kitas nelaimes, aukų skaičius Filipinuose išaugo iki 24, o apie 5 mln. žmonių neturi elektros, pranešė pareigūnai.

Taifūnas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Taifūnas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Taifūnas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Taifūnas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Taifūnas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Taifūnas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-12-17 10:14, atnaujinta 2021-12-17 13:57

Dvylika aukų, įskaitant Pietų Korėjos pilietį, buvo iš centrinės Cebu provincijos, pranešė policija ir vietos pareigūnai.

Kiti žuvusieji buvo iš netoliese esančios Negros Occidental provincijos, centrinio Iloilo miesto, Siargao salos ir trijų provincijų pietiniame Mindanao regione.

Filipinų kaimo elektros kooperatyvų asociacijos duomenimis, elektros tiekimas nutrūko 13 centrinių ir pietinių provincijų, dėl to nukentėjo apie 5 mln. žmonių.

Ketvirtadienį „Rai“ smogė Filipinams, atnešdamas intensyvias liūtis ir smarkius vėjus, kurie plėšė stogus, vertė medžius ir elektros stulpus.

Daugelyje vietovių išsiliejo upės, dėl to kilo staigūs potvyniai, pranešė nacionalinė nelaimių agentūra.

54 metų moteris žuvo Iloilo mieste, esančiame už 466 km į pietus nuo Manilos, ją užgriuvo krintantis medis, pranešė miesto meras Jerry Trenas.

„Buvo sugriauta daug namų ir mes vis dar tikriname, ar nėra daugiau aukų, – sakė jis interviu televizijai. – Nėra elektros, nes nuversta ir daug stulpų“.

Nacionalinė nelaimių agentūra teigė tikrinanti pranešimus apie daugiau aukų, tačiau informacija apie tai sunkiai buvo gaunama, nes taifūnas nutraukė elektros energijos ir ryšių linijas.

Taifūnas jau šiek tiek susilpnėjo ir dabar didžiausias vėjo greitis siekia 155 km per valandą, o gūsiai – iki 235 km/h, pranešė meteorologijos biuras. Pasak jo, taifūnas juda į vakarus ir šeštadienį turėtų nutolti nuo Filipinų.

Prieš „Rai“ pasiekiant sausumą, didelės rizikos rajonuose prevenciškai buvo evakuota daugiau kaip 332 tūkst. žmonių, pranešė nelaimių agentūra.

Daugiau kaip 4 000 žmonių įstrigo, kai dėl taifūno buvo atšaukta dešimtys vietinių skrydžių ir sustabdytos kelionės jūra, pridūrė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.