Nuošliauža nefritų kasykloje Mianmare pražudė žmogų, mažiausiai 70 vis dar dingę

Mianmaro šiaurėje nefrito kasykloje trečiadienį nuslinkus nuošliaužai žuvo mažiausiai vienas žmogus, 25 buvo sužeisti, o dešimtys dingo be žinios, naujienų agentūrai AFP sakė vienas gelbėtojų komandos narys.

Žemės nuošliauža.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Žemės nuošliauža.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-22 10:39

Daugybė žmonių kasmet miršta, dirbdami šalies pelningoje, bet prastai reguliuojamoje nefrito prekyboje, išnaudojančioje menkai apmokamus darbuotojus migrantus kaimyninėje Kinijoje labai geidžiamiems brangakmeniams išgauti.

Nelaimė ištiko kasyklą Hpakanto miestelyje netoli Kinijos sienos Kačino valstijoje, kur brangus mineralas, išgaunamas iš plikų kalvų, kasmet atneša milijardus dolerių. Maždaug 70–100 žmonių laikomi dingusiais.

Pasak vietos aktyvisto, šimtai kasėjų grįžo į Hpakantą lietaus sezono metu į klastingas atviras kasyklas, nepaisant chuntos draudimo kasti iki 2022 m. kovo mėn. „Jie kasa naktį, o ryte išverčia žemę ir uolienas“, – sakė aktyvistas ir pridūrė, kad dėl papildomo svorio žemė nuslydo į ežerą.

Maždaug 200 gelbėtojų dirbo ieškodami kūnų, kai kurie valtimis ieškojo žuvusiųjų netoliese esančiame ežere, pridūrė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.