Dėl Tokiją užklupusios pūgos atšaukta daugiau nei 100 vietinių skrydžių

Tokiją ketvirtadienį užklupus kelias valandas trukusiai retai pūgai atšaukta daugiau kaip 100 vietinių skrydžių, o sinoptikai pirmą kartą per ketverius metus įspėjo apie smarkų snygį mieste.

Snygis Tokijuje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Snygis Tokijuje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-06 16:30

Pradėjus kristi didelėms snaigėms gyventojai išskleidė skėčius, o žemę nuklojus storokai sniego dangai žmonės buvo priversti nusėsti nuo dviračių ir juos stumti. Japonijos meteorologijos tarnyba (JMA) perspėjo, kad per artimiausias 12 val. gali iškristi 12 iki cm kritulių.

JMA pirmą kartą nuo 2018 metų perspėjo gyventojus apie snygio ir galimų eismo sutrikimo pavojų.

Dėl sniego pagrindiniame Japonijos sostinės Hanedos oro uoste atšaukti 66 išvykimo ir 53 atvykimo vidaus reisai, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas oro uosto pareigūnas. Jokių tarptautinių skrydžių nebuvo atšaukta.

Kai kurie priemiestiniai traukiniai Tokijuje vėlavo dėl gausaus sniego, savo tinklapyje paskelbė geležinkelių operatorė „JR East“.

JMA per socialinį tinklą „Twitter“ perspėjo gyventojus, kad sostinės centre „reikia būti atsargiems dėl smarkaus sniego“.

„Skelbiami įspėjimai dėl smarkaus sniego... Paveiktos teritorijos gali būti išplėstos. Prašome tikrinti naujausią informaciją apie orus ir eismą!“

Daug turistų pritraukiančioje Sensodži šventykloje Tokijo centre kai kurie lankytojai, dėvėję tradicinius kimono ir getus (medinius sandalus) su šiai avalynei pritaikytomis kojinėmis, krintant snaigėms vaikščiojo šalia raudonų šios lankytinos vietų kolonų ir auksinių varpų.

Tuo metu Gindzos prekybos ir verslo rajone, kur dėl reto oro reiškinio įstrigo keleiviai, buvo matyti kur kas proziškesni vaizdai.

„Šiek tiek neįprasta, kad sausį Tokijuje tiek daug sninga“, – skubėdamas namo sakė 37 metų darbininkas Keiichi Masuda.

„Turiu būti atsargus, kad eidamas nepaslysčiau“, – pridūrė jis. Tačiau kito tame rajone džiaugėsi neįprastu reginiu, įskaitant Tokijuje gyvenančia 73-ejų Shigeko Nagahamą, fotografavusią įspūdingą Kabukidzos teatro pastatą.

Moteris stovėjo su kitais, besižavinčiais žiemišku vaizdu, kai sniegas krito ant tradicinės architektūros pastato, kuriems rengiami kabukio vaidinimai.

„Gražus vaizdas. Manyčiau, sniegas suteikia žavią aurą“, – kalbėjo Sh.Nagahama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.