6,9 balo žemės drebėjimas Kinijos šiaurės vakaruose sužeidė keletą žmonių, sutrikdė susisiekimą

Stiprus žemės drebėjimas, anksti šeštadienį supurtęs retai apgyventą Kinijos šiaurės vakarų regioną, sužeidė keletą žmonių, taip pat privertė sustabdyti greituosius traukinius dėl apgadintų tunelių, pranešė tarnybos.

Kinija.<br>123rf.com nuotr.
Kinija.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2022, 8:33 PM, atnaujinta Jan 8, 2022, 9:44 AM

Menjuano chuėjų autonominėje apygardoje buvo nesunkiai sužeisti keturi žmonės, pareigūnai nurodė per spaudos konferenciją. Suteikus pagalbą nukentėjusieji buvo išleisti gydytis ambulatoriškai.

Žemės drebėjimas, kurio stiprumą JAV Geologijos tarnyba (USGS) įvertino 6,6, o kinų seismologai – 6,9 balo, įvyko 1 val. 45 min. vietos (19 val. 45 min. Lietuvos) laiku Činghajaus provincijos kalnuotoje dalyje. Jo židinys buvo labai arti paviršiaus, tik 10 km gylyje. Seklesni žemės drebėjimai gali padaryti daugiau žalos, nors jų poveikio zona paprastai būna mažesnė.

Požeminiai smūgiai buvo juntami už 140 km nuo epicentro esančiame Siningo mieste, provincijos administraciniame centre, ir privertė išsigandusius žmones išbėgti iš namų ir pastatų.

Valstybinio transliuotojo CCTV užsienyje transliuojantis padalinys CGTN parodė naktį nufilmuotos medžiagos, kurioje matyti per žemės drebėjimą siūbuojantys baldai ir lempos. Valstybinės naujienų agentūros „China News Service“ paskelbtose nuotraukose matyti pastatam padaryta nedidelė žala.

Vis dėlto dėl žemės drebėjimo teko sustabdyti traukinių eismą kai kuriuose greitojo geležinkelio tarp Gansu provincijos sostinės Landžou ir vakarinio Sindziango regiono, nes keli tuneliai buvo apgadinti, nurodė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“. Taip pat uždaryti keli geležinkeliai, jungiantys Činghajų ir Tibetą. Inspektoriai buvo pasiųsti patikrinti bėgių būklės.

Činghajaus ir kaimyninė Gansu provincija į epicentro zoną pasiuntė 500 gelbėtojų. Dar 2 260 gelbėjimo tarnybų narių kaimyninėse provincijose pasirengę prireikus suteikti pagalbą.

Retai apgyventa Činghajaus provincija apima dalį Tibeto plynaukštės.

2010 metais per 6,9 balo žemės drebėjimą Činghajuje žuvo arba dingo apie 3 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.