Kolorade sniego griūtis pražudė du žygeivius ir šunį

Kolorade du žmonės žuvo praeitą savaitgalį nuslinkus lavinai, kai jie išėjo į žygį kalnuose, sekmadienį pranešė tarnybos.

Kalnai Kolorado valstijoje.<br>PN/Scanpix nuotr. 
Kalnai Kolorado valstijoje.<br>PN/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 10:36 AM, atnaujinta Jan 11, 2022, 10:44 AM

Gelbėtojų komanda, pasitelkusi specialiai dresuotą šunį, rado žygeivių, kurie ėjo užsidėję sniegbačius, ir jų šuns kūnus netoli Hudžerio perėjos vidurio Kolorade, nurodė Kolorado lavinų informacijos centras.

Samito apygardos koroneris Reganas Woodas pirmadienį sakė, kad lavinos aukomis tapo Kolorado Springse gyvenę 25 metų Hannah Nash ir 35 metų Drake'as Oversenas. Pranešime sakoma, kad žygeiviai mirė nuo traumų ir uždusimo.

Paieškos prasidėjo, kai H.Nash ir D.Oversenas negrįžo po išvykos šeštadienį. Iš jų draugų ir artimųjų gavę informacijos apie poros planus gelbėtojai rado vietą, kur buvo neseniai įvykusi sniego griūtis, ir neryškius pėdsakus ant Šiaurės Žvaigždės kalno šlaitų. Galiausiai tarnybinis šuo aptiko žuvusiųjų kūnus, sakoma lavinų centro pranešime.

Šis incidentas buvo jau antra žmonių gyvybių nusinešusi lavina šią žiemą Kolorade.

Vienas slidininkas žuvo gruodžio 24-ąją patekęs į sniego griūtį netoli Kamerono perėjos. Aukos partnerė rado jį po sniegu pagal specialaus radijo švyturio signalus ir sugebėjo atkasti, bet vyras neišgyveno, sakė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.