Šilutės rajone potvynis slūgsta, tačiau baiminamasi dar vienos potvynio bangos

Šilutės rajone situacija dėl potvynio keičiasi nežymiai, Atmatoje tebestovi ledai, tačiau labiausiai apsemto Žalgirių kaimo gyventojai jau gali nesunkiai išbristi iš užlietų gatvių.

Potvynis pamaryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis pamaryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis pamaryje.<br>L. Jagintavičienės nuotr.
Potvynis pamaryje.<br>L. Jagintavičienės nuotr.
Potvynis pamaryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis pamaryje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis Šilutės raj.ledai,žiema,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis Šilutės raj.ledai,žiema,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 12:32 PM

Kaip BNS sakė Šilutės rajono savivaldybės civilinės saugos specialistas Rimantas Zimantas, Atmatoje vanduo neslūgsta, šią savaitę buvo pastebėtas vieno centimetro pakilimas.

„Situacija stabiliai ta pati. Vanduo neslūgsta, nes vėjas savo duoda ir ledas tebėra Atmatoje. Praneša šalčių, ko gero, dar labiau sukaustys ledas, gali būti ir sniego. Jei turėsime staigų atšilimą, gali dar ir kokia potvynio banga pareiti“, – sakė specialistas.

Labiausiai apsemtame Žalgirių kaime gyventojų namuose vandens jau nebesama, nedaug jo likę ir kiemuose. Apie pusmetris vandens liko Gulbinų gatvėje. Anksčiau čia vandens lygis siekė apie metrą, tad dabar gyventojai jau gali nesudėtingai išbristi.

R.Zimantas sako, jog šiokio tokio nerimo kelia prognozuojami šalčiai.

„Prasidės šalčiai, sukaustys ledas, o būtų geriau, kad ištirptų ir išeitų. Jei vėl sukaustys ledas, duos sniego, vėl bus atlydys ir vėl kilimas vandens. Tikėkimės, kad kol šals, dar nukris vandens lygis, tada nebūtų tokios grėsmės“, – kalbėjo R.Zimantas.

Jei Lietuvą vėl sukaustys šaltis, o su juo pasidengs sniegu ir ledu, esant atšilimui iš Aukštupio gali atitekėti didelis vandens kiekis. R.Zimantas sako, jog viskas gamtos rankose ir viliasi, jog pašalus atlydys nebus staigus.

Potvyniai, ypač per pavasario atlydį, Šilutės rajone, Nemuno deltos teritorijoje yra įprasti, vis dažniau vanduo čia pakyla ir žiemos metu.

Dešimtmečius trukusios Rusnės gyventojų susisiekimo problemos per potvynius išspręstos prieš kelis metus čia pastačius estakadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.