Dėl liūčių ir potvynių beveik 900 turistų evakuoti iš Maču Pikču

Beveik 900 žmonių buvo evakuoti iš turistinio miestelio šalia Maču Pikču, svarbaus Peru kelionių sektoriaus objekto, prasidėjus liūtims ir potvyniams, per kuriuos vienas žmogus dingo ir buvo sugriauti keli namai, pirmadienį pranešė Turizmo ministerija.

Smarkios liūtys Maču Pikču Pueble praėjusį penktadienį sukėlė potvynį, kai pro miestą tekanti Alkamajo upė išsiliejo iš krantų.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Smarkios liūtys Maču Pikču Pueble praėjusį penktadienį sukėlė potvynį, kai pro miestą tekanti Alkamajo upė išsiliejo iš krantų.<br>ZP/Scanpix asociatyvi nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 10:26 AM

„Iki šiol, koordinuojant su „Inka Rail“ ir „Peru Rail“ bendrovėmis, 889 turistai, kurie praėjusį penktadienį auštant įstrigo dėl Alkamajo upės išsiliejimo, buvo perkelti iš Maču Pikču Pueblo į Oljantaitambą“, netoliese esantį turistinį miestelį, pranešė ministerija.

Smarkios liūtys Maču Pikču Pueble praėjusį penktadienį sukėlė potvynį, kai pro miestą tekanti Alkamajo upė išsiliejo iš krantų.

Pranešama, kad vienas žmogus sužeistas, dar vienas dingęs, o keli pastatai ir geležinkelis nukentėjo dėl kylančio vandens.

Pirmadienį patekti į kaimyninius miestus taip pat trukdė ūkininkai, protestavę dėl kylančių trąšų kainų ir reikalavę žemės ūkio ministro atsistatydinimo, pranešė vietos žiniasklaida.

Protesto metu buvo uždarytas geležinkelis į Maču Pikču, kuris buvo naudojamas liūčių sukeltos ekstremalios situacijos atveju.

Geležinkelis yra pagrindinė priemonė patekti į inkų tvirtovę iš senovės inkų imperijos sostinės Kusko, taip pat į kitas vietas.

Dėl žalos, liūčių padarytos geležinkelio linijai, jau buvo numatyta sustabdyti turizmo paslaugas iki sausio 27 dienos.

2021 metais inkų tvirtovės griuvėsius aplankė apie 447 800 žmonių, tai yra gerokai mažiau, palyginti su 1,5 mln. lankytojų, kuriuos jie pritraukdavo prieš COVID-19 pandemiją.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.