Haityje per žemės drebėjimą žuvo du žmonės, sugriuvo apie 200 namų

Haičio pietvakarinėje dalyje pirmadienį įvykus 5,3 balo žemės drebėjimui, kurį lydėjo dar keli požeminiai smūgiai, žuvo mažiausiai du žmonės, taip pat sugriuvo beveik 200 namų, naujienų agentūrai AFP pranešė pareigūnai.

Žemės drebėjimas.<br>RS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Žemės drebėjimas.<br>RS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 11:35 AM

Viena iš aukų žuvo už 130 km į vakarus nuo sostinės Port o Prenso esančiame Ans a Vo mieste, kur ant moters užgriuvo namo siena. Už 20 km į pietus nuo šio miesto esančiame Fondenege drebėjimo sukelta žemės nuošliauža palaidojo antrą žmogų.

Nipo rajone, kur buvo drebėjimo epicentras, sugriuvo beveik 200 namų, dar apie 600 buvo apgadinti, pranešė vietos civilinės saugos tarnyba.

Žuvusiųjų amžiaus Haičio civilinės saugos departamentas nenurodė.

Gelbėtojų duomenimis, iš viso nukentėjo apie pusšimtį žmonių.

Drebėjimas, registruotas 8 val. 16 min. vietos (15 val. 16 min. Lietuvos) laiku, buvo juntamas ir sostinėje. Po jo fiksuota dar tuzinas požeminių smūgių; vienas iš jų, įvykęs mažiau nei po valandos, buvo 5,1 balo stiprumo.

Rugpjūtį įvykęs 7,2 balo stiprumo žemės drebėjimas nusinešė daugiau nei 2 200 gyvybių ir sugriovė ar apgadino dešimtis tūkstančių namų šalyje, kuri vis dar neatsigavo po pražūtingo 2010 metų drebėjimo.

Port o Prenso centras taip ir nėra atstatytas praėjus dvylikai metų po tos katastrofos, pareikalavusios per 200 tūkst. gyvybių ir palikusios be pastogės apie 1,5 mln. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.