Nuo tropinės audros Rytų Afrikoje nukentėjo trys valstybės: žuvo mažiausiai 37 žmonės

Atogrąžų audra Ana nusinešė mažiausiai 34 žmonių gyvybes Madagaskare ir trijų – Mozambike, o Malavyje nutraukė elektros energijos tiekimą, antradienį pranešė trijų šalių valdžios institucijos.

Potvynis Madagaskare. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Potvynis Madagaskare. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2022, 2:21 PM

Virš didžiausios Afrikos salos Madagaskaro rytinės pakrantės susiformavusi audra atnešė smarkias liūtis, kurios sukėlė potvynius ir purvo nuošliaužas sostinėje Antananaryve.

Naujausia Madagaskaro nelaimių valdymo agentūros ataskaita antradienį parodė, kad nuo praėjusios savaitės žuvo 34 žmonės, o beveik 65 tūkst. – liko be pastogės.

Keliuose žemumose esančiuose sostinės rajonuose tebegalioja parengtis, o naktį buvo pradėta skubi evakuacija iš užtvindytų teritorijų.

Nuo Indijos vandenyno audra pirmadienį pasiekė žemyninę Afrikos dalį, atnešdama smarkias liūtis ir stiprų vėją į centrinę ir šiaurinę Mozambiko dalį.

Mozambiko pareigūnai antradienį pranešė, kad žuvo trys žmonės, dar mažiausiai 66 buvo sužeisti.

Nacionalinio nelaimių rizikos valdymo instituto duomenimis, per naktį buvo sugriauta klinika ir 16 mokyklinių klasių, nukentėjo daugiau nei 3 800 žmonių.

JT prognozuoja, kad audra sukels didelius potvynius, privers žmones palikti namus ir padarys žalą infrastruktūrai.

Kaimyniniame Malavyje audra pirmadienio naktį paskandino didžiąją šalies dalį tamsoje, kai staigūs potvyniai pakėlė vandens lygį ir privertė elektros įmonę išjungti savo generatorius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.