Atėnuose stabilizuojasi padėtis po snygio sukelto chaoso

Atėnuose gyvenimas ketvirtadienį pradėjo grįžti į normalias vėžes, snygiui kelioms dienoms paralyžiavus kelių eismą ir visuomenėje tvyrant nepasitenkinimui dėl uždarymų ir elektros tiekimo sutrikimų, su kuriais susidūrė iki 200 tūkst. namų ūkių ir įmonių.

Atėnuose stabilizuojasi padėtis po snygio sukelto chaoso.<br>RS/Scanpix nuotr.
Atėnuose stabilizuojasi padėtis po snygio sukelto chaoso.<br>RS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-27 17:12

Ketvirtadienio rytą buvo vėl atidarytos parduotuvės ir pagrindinis sostinės aplinkkelis, „antžmogiškas“ pastangas dėjusiems darbuotojams sugebėjus ištraukti iš sniego apie 3 tūkst. transporto priemonių, kurios buvo įstrigusios nuo pirmadienio.

Tačiau valstybinės įstaigos ir mokyklos liko uždarytos ir veikė nuotoliniu būdu, antradienį ir trečiadienį Atėnuose bei kituose smarkiai paveiktuose Graikijos regionuose paskelbus nedarbo dienas, kad žmonės liktų namuose.

Energetikos ministro Kosto Skreko duomenimis, ketvirtadienį Atėnų apylinkėse elektros energijos vis dar neturėjo kiek mažiau nei 1 000 namų. Palyginimui, pirmadienį, kai pirmąkart iškrito sniegas, šviesos neturėjo apie 200 tūkst. namų ir įmonių.

Municipalinės tarnybos ketvirtadienį valė sniegą ir šalino nukritusias medžių šakas nuo skersgatvių Atėnuose, kur gyvena beveik 4 mln. žmonių.

Graikai reiškė pasipiktinimą ir nuostabą valdžios nesugebėjimu anksčiau nuvalyti kelius ir atkurti elektros tiekimą daugiau nei dešimtyje Atėnų rajonų.

Ministras pirmininkas Kirikas Micotakis trečiadienį paskelbė „asmeninį ir nuoširdų atsiprašymą“. Premjeras patikino, kad bus padarytos „išvados“ po retai Graikijos miestuose pasitaikančio snygio.

Antradienį šiauriniame Salonikų mieste nuo širdies nepakankamumo, siejamo su minusine temperatūra, mirė vienas benamis.

Ketvirtadienį ryčiau Atėnų esančių pusiau kaimiškų priemiesčių gyventojai jau ketvirtą dieną iš eilės susidūrė su elektros tiekimo pertrūkiais.

„Ar jie nori, kad sušaltume? Neturime nei šildymo, nei maisto. Jiems turi būti gėda. Jeigu jie yra padorūs, visi turėtų atsistatydinti“, – valstybinei televizijai ERT sakė viena Peanijos priemiesčio gyventoja.

Antradienį iš pareigų pasitraukė aplinkkelių tinklą „Attiki Odos“ administruojančios privačios bendrovės vadovas, o kompanija pasiūlė išmokėti 2 tūkst. eurų kompensaciją už kiekvieną įstrigusią transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.