Siautėjančios audros Europoje jau pareikalavo gyvybių: kai kur vėjo greitis siekė 181 km/val.

Vidurio Europoje ketvirtadienį siaučiant smarkioms audroms, per kurias vėjo greitis siekė iki 181 km per valandą ir sutriko eismas, žuvo mažiausiai keturi žmonės.

 Europoje siautėjančios audros jau pareikalavo gyvybių: kai kur vėjo greitis siekė 181 km/val.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Europoje siautėjančios audros jau pareikalavo gyvybių: kai kur vėjo greitis siekė 181 km/val.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 10:27 PM

Lenkijoje vėjų gūsių greitis siekė iki 125 km per valandą. Audra smarkiai apgadino daugiau nei 500 namų, išvartė šimtus medžių ir be elektros naktį paliko 324 tūkst. namų ūkių visoje šalyje.

Pasak policijos, Krokuvoje statybvietėje nuvirtus statybiniam kranui žuvo du žmonės, dar du buvo sužeisti.

Dar vienas žmogus žuvo medžiui užvirtus ant jo automobilio vakarinėje šalies dalyje.

Šiaurės Vokietijoje netoli Bad Bevenzeno miesto 37 metų vairuotojas žuvo užvirtus medžiui.

Nuo audrų nukentėjo ir Čekija – daugiau nei 300 000 namų ūkių liko be elektros energijos, o išvirtę medžiai blokavo kelių ir geležinkelių eismą.

Stipriausi vėjai, kurių greitis siekė iki 181 km per valandą, buvo registruoti ant Snežkos – aukščiausio Čekijos kalno šiaurinėje šalies dalyje.

Šalies pietvakariuose trys sužaloti vaikai pateko į ligoninę po incidento, kai vėjas atplėšė automobilio variklio kapotą ir užstojo vaizdą vairuotojui. Tuomet jo automobilis kaktomuša trenkėsi į kitą mašiną.

Audra apgadino pastatų stogus visoje šalyje.

Nyderlanduose dėl stipraus vėjo buvo sužeisti trys žmonės, įskaitant policijos pareigūną.

Netoli Arnhemo esančiame Deiveno mieste pareigūną sužeidė nuo komercinio pastato vėjo nuplėšta stogo danga, pranešė visuomeninis transliuotojas NOS.

Nekilo lėktuvai

Nyderlandų pietiniame Masleiso mieste ugniagesiams teko traukti du žmones iš automobilio, ant kurio užvirto medis. Vėliau jie buvo nuvežti į ligoninę.

Amsterdamo Schipholio oro uostas pranešė, kad kai kurie lėktuvai vėlavo iki 45 minučių, taip pat buvo sustabdytas kai kurių traukinių eismas.

Jungtinės Karalystės meteorologinė tarnyba ketvirtadieniui ir penktadieniui paskelbė retą „raudonąjį perspėjimą“ dėl ekstremalių oro sąlygų ir perspėjo dėl „pavojaus gyvybei“ ir stiprių vėjo gūsių pietvakarių Anglijoje bei pietų Velse.

Airija tai pat perspėjo dėl „stiprių ir niokojančių vėjų“ bei potvynio pakrantėse pavojaus.

Vokietijoje socialiniuose tinkluose išplito dramatiškas įrašas, kaip Elbės upėje banga išmuša kelto langus ir vanduo užlieja keleivių salę.

Kelto operatoriaus teigimu, žmonės per šį įvykį nenukentėjo.

Keliose Vokietijos žemėse buvo uždarytos mokyklose. Policija perspėjo vietos gyventojus likti namuose ir vengti lankytis parkuose bei miškuose.

Stipriausi vėjai siautė centrinėje Vokietijoje, Harco aukštumų aukščiausiame taške Brokene, kur jų greitis siekė iki 152 km per valandą.

Šiaurinėje Vokietijos dalyje, įskaitant Hamburgą, Berlyną ir Brėmeną, ketvirtadienį mažiausiai iki vidurdienio buvo sustabdytas greitųjų traukinių eismas, pranešė nacionalinė geležinkelių operatorė „Deutsche Bahn“.

Oro linijų bendrovė „Lufthansa“ atšaukė 20 skrydžių iš didžiausio šalies oro uosto Frankfurte į Hamburgą, Berlyną ir Miuncheną.

Audros prognozuojamos iki penktadienio ir šeštadienio, daugelyje vietų laukiama uraganinių vėjų.

Belgija pranešė, kad skelbia oranžinį, antrą po raudonojo perspėjimą dėl ekstremalių oro sąlygų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.