Airijoje dėl audros uždaromos mokyklos

Penktadienį visoje Airijoje mokyklos ir koledžai uždaryti dėl artėjančios stipriausios pastaraisiais dešimtmečiais audros „Eunice“, kuri, kaip prognozuoja ekspertai, užgrius šalį pirmoje dienos pusėje, praneša laikraštis „Evening Standard“.

Audra Jungtinėje Karalystėje. <br>SW/Scanpix nuotr. 
Audra Jungtinėje Karalystėje. <br>SW/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2022, 10:51 AM, atnaujinta Feb 18, 2022, 10:53 AM

Raudonojo, maksimalaus, lygio pavojus paskelbtas Korko, Kerio, Klero ir Votfordo grafystėse. Vėjo greitis gali viršyti 130 km/h, esama rizikos, kad bus užlieti pakrantės rajonai. Išvardytose grafystėse stabdomas autobusų eismas, o traukiniai kursuos priklausomai nuo geležinkelių būklės.

Valdžia rekomendavo gyventojams neiti iš namų ir susilaikyti nuo kelionių, įspėjo, kad nepalankios oro sąlygos gali sutrikdyti sveikatos apsaugos, saugumo ir aplinkos apsaugos tarnybų darbą. Testavimo ir vakcinacijos nuo Covid-19 centrai šiuose rajonuose bus atidaryti, kai sumažės pavojaus lygis.

Stichijos smūgiui ruošiasi ir Didžioji Britanija. Devonšyro ir Kornvalio grafystėse šalies pietvakariuose ir pietinėje Velso pakrantėje, kur vėjo greitis gali siekti 140 km/h, paskelbtas raudonojo lygio pavojus. Gyventojams rekomenduojama likti namuose, Velse uždarytos mokyklos ir atšaukti visi traukinių reisai.

Oranžinio lygio pavojus paskelbtas beveik visoje Anglijos teritorijoje nuo 5 val. iki 21 val.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.