Nyderlanduose per audrą žuvo trys žmonės

Smarki audra Nyderlanduose pareikalavo mažiausiai trijų žmonių gyvybių. Amsterdame penktadienį vieną žmogų užmušė virstantis medis, pranešė ugniagesiai. Po kelių valandų miesto pietinėje dalyje toks pat likimas ištiko dviratininką. Diemene žmogus žuvo, kai medis užvirto ant jo automobilio.

Audra Nyderlanduose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Audra Nyderlanduose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-18 21:40

Šalies pietuose sunkiai sužalota ir į ligoninę nuvežta moteris. Gyventojai į savo mobiliuosius telefonus sulaukė perspėjimo neiti į lauką.

Audra su uraganinio stiprumo vėjais didelėje šalies dalyje paralyžiavo gyvenimą. Vėjas rovė su šaknimis medžius, plėšė namų stogus, vartė vilkikus. Hagoje vėjas nupūtė futbolo stadiono stogą.

Buvo nutrauktas priemiestinių traukinių eismas. Užsidarė mokyklos ir testavimo centrai. Dėl ekstremalių meteorologinių sąlygų Amsterdamo Schipolio oro uoste vėlavo lėktuvai arba reisai buvo visai atšaukti.

Meteorologijos tarnyba KNMI pakrančių provincijose vakaruose ir teritorijose šiaurėje iki vakaro paskelbė aukščiausią pavojaus laipsnį. Paskelbtas perspėjimas dėl „pavojingų situacijų“ ir iki 130 km/h stiprumo vėjų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.