Klaipėdiečiai vėjo nepabūgo: savaitgalį pajūryje surinko dvi priekabas šiukšlių

Klaipėdiečiai nepabūgo šeštadienį pūtusio žvarbaus vėjo ir atsiliepė į BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ kvietimą švarinti pajūrį. Akcijoje dalyvavo per 1 000 žmonių. Surinktos dvi priekabos žaliųjų atliekų ir šiukšlių.

Savaitgalį pajūrio tvarkymo akcijoje dalyvavo per 1 000 žmonių.<br>BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“/ ve.lt nuotr
Savaitgalį pajūrio tvarkymo akcijoje dalyvavo per 1 000 žmonių.<br>BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“/ ve.lt nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Valeckas, ve.lt

2022-03-29 17:47

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Alvydas Girdvainis sako, kad organizatoriai tikrai buvo maloniai nustebinti žmonių aktyvumo.

„Pririnkome beveik 1 500 maišų, sutvarkėme visą pajūrio ruožą nuo Smiltynės iki Girulių, tiek pajūrį, tiek kopas“, – „Vakarų ekspresui“ sakė A.Girdvainis.

Anot jo, aktyviai dalyvavo ir pavieniai klaipėdiečiai, ir nuo karo pabėgę ukrainiečiai, ir organizacijos: mokyklos, įmonių kolektyvai, pasieniečiai.

„Norime visiems labai padėkoti, nes savo jėgomis (6 darbuotojai) tiek padaryti būtų labai sunku“, – dėkojo A.Girdvainis.

Anot jo, po praūžusių audrų jūra išmetė labai daug šiukšlių: meldų, jūros dumblių, plastiko atliekų ir kt. Visa tai surinkta ir atsidurs sąvartyne.

„Dabar viskas tvarkinga, tačiau pasikeitė vėjo kryptis, pustomas smėlis, todėl gali vėl pasirodyti šiukšlės“, – galimybės pakartoti akciją neatmeta A.Girdvainis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.