Naujojoje Meksikoje siaučiant gamtiniam gaisrui 5 000 gyventojų nurodyta evakuotis

Naujosios Meksikos pietuose siaučiant gamtiniam gaisrui, privertusiam vienos kalnų bendruomenės gyventojus bėgti palikus viską, beveik 5 tūkst. žmonių nurodyta evakuotis.

Naujojoje Meksikoje siaučiant gamtiniam gaisrui 5 000 gyventojų nurodyta evakuotis.<br> zumapress nuotr.
Naujojoje Meksikoje siaučiant gamtiniam gaisrui 5 000 gyventojų nurodyta evakuotis.<br> zumapress nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 11:16 AM

Douglasas Siddensas, vadovaujantis poilsinių transporto priemonių stovėjimo parkui, sakė, kad iš šios vietos liko tik „metaliniai rėmai ir plieninės ratų dalys“. Jis sakė, kad bėgti palikę viską turėjo 10 žmonių, įskaitant jo motiną. Šie žmonės neteko namų ir viso turto.

Antradienį netoli atostogautojų pamėgto Ruidoso kaimo kilęs ir stipraus vėjo genamas gaisras jau sunaikino per 200 namų ir pareikalavo dviejų gyvybių. Anksčiau šią savaitę netoli D. Siddenso transporto priemonių parko, prie savo sudegusių namų, buvo rasta žuvusi pagyvenusių sutuoktinių pora.

Šlaituose aplink Ruidosą, kasmet pritraukiantį tūkstančius turistų ir žirgų lenktynių gerbėjų, stovi šimtai namų ir vasarnamių.

Valstijoje elektros dar neturi keli šimtai vartotojų. 

Šią savaitę ugniagesiai taip pat kovoja su dideliais gamtiniais gaisrais Teksase, Oklahomoje ir Kolorade, kur naujas gaisras penktadienį privertė evakuoti žmones iš Uolinių kalnų rytinio pakraščio į šiaurę nuo Boulderio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.