Retas tornadas Mičigano valstijoje pareikalavo žmogaus gyvybės, dar per 40 sužeista

Mičigano valstijos šiaurėje susidaręs retas tornadas penktadienį nusiaubė vieną gyvenvietę, pareikalavo mažiausiai vieno žmogaus gyvybės ir dar per 40 sužeidė, pranešė pareigūnai.

 Mičigano šiaurėje retas tornadas pareikalavo žmogaus gyvybės, dar per 40 sužeista.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Mičigano šiaurėje retas tornadas pareikalavo žmogaus gyvybės, dar per 40 sužeista.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-21 11:34

Apie 15 val. 45 min. vietos (22 val. 45 min. Lietuvos) laiku Geilordo miesteliui, turinčiam apie 4,2 tūkst. gyventojų ir esančiam apytikriai už 370 km į šiaurės vakarus nuo Detroito, smogęs viesulas apvertė transporto priemonių, nuplėšė pastatų stogų, išvartė medžių ir elektros linijų.

Sveikatos priežiūros įstaigų tinklo „Munson Healthcare“ atstovas Brianas Lawsonas sakė, kad vietos ligoninėje gydomi 23 per tornadą nukentėję žmonės ir kad vienas asmuo žuvo.

Mičigano valstijos policija per „Twitter“ patvirtino, kad vienas žmogus žuvo ir kad dar per 40 buvo sužeisti ir gydomi vietos ligoninėse.

Šioje Mičigano dalyje smarkūs vėjai nėra dažni, nes Didieji ežerai sugeria audrų energiją, ypač anksti pavasarį, kai vanduo tebėra labai šaltas, sakė Geilorde dirbantis Nacionalinės orų tarnybos meteorologas Jimas Keysoras.

Pasak jo, Geilorde vėliausia smarki vėtra siautė 1998 metais, kai vėjo greitis siekė 160 km per valandą. Meteorologas aiškino, kad penktadienį tornadas susidarė šaltajam atmosferos frontui judant iš Viskonsino ir susidūrus su įšilusio ir drėgno oro mase virš Geilordo. Poveikį dar labiau sustirprino kintamos krypties vėjai žemutinėje atmosferos dalyje.

Mičigano valstijos gubernatorė Gretchen Whitmer paskelbė ekstremaliąją padėtį Otsigo apygardoje, kad vietos valdžia galėtų gauti daugiau išteklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio