5,1 balo žemės drebėjimas supurtė Pakistaną ir Afganistaną

5,1 balo žemės drebėjimas penktadienį sukrėtė Pakistano ir Afganistano vietoves ir sukėlė paniką, išsigandę žmonės išbėgo iš gyvenamųjų ir komercinių pastatų.

Žemės drebėjimas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Žemės drebėjimas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 3:13 PM

Virpesiai su pertraukomis buvo juntami keliuose Pakistano miestuose, įskaitant esančius netoli šalies sienos su Indija, pranešė Nacionalinė nelaimių valdymo agentūra. Pirminių pranešimų apie žuvusius ar sugriovimus nebuvo, tačiau padėtis atokiuose kalnų regionuose prie Afganistano sienos vis dar vertinama, pridūrė Pakistano agentūra.

Virpesiai išgąsdino daugybę žmonių, sostinėje Islamabade jie išbėgo iš savo namų ir parduotuvių. „Buvo baisu. Pajutau, kaip dreba žemė, ir išbėgau iš savo biuro“, – sakė mainų įmonėje dirbantis Ajmalas Khanas.

Žemės drebėjimai regione yra dažnas reiškinys ir gali pridaryti didžiulės žalos. JAV geologijos tarnybos duomenimis, penktadienio žemės drebėjimo epicentras buvo Afganistano ir Tadžikistano pasienio rajone.

2015 m. spalį per 7,5 balo žemės drebėjimą Afganistane, Pakistane ir Indijoje žuvo daugiau nei 400 žmonių, dar keli tūkstančiai liko be pastogės.

Per didžiausią kada nors šalį ištikusią tragediją 2005 m. Pakistano šiaurėje ir kai kuriose Pakistano valdomo Kašmyro dalyse žuvo daugiau nei 70 tūkst. žmonių, milijonai liko be pastogės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.