Trečdaliui Prancūzijos paskelbtas perspėjimas dėl karščio

Neįprastai ankstyva karščio banga Prancūzijoje penktadienį gali pasiekti naują apogėjų: meteorologijos tarnybos duomenimis, termometrų stulpeliai kai kuriuose pietvakariniuose regionuose gali kilti iki 40 laipsnių padalos ar dar aukščiau.

Karščio banga užplūdo Prancūziją. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Karščio banga užplūdo Prancūziją. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 12:41 PM

Tai gresia 37 šalies departamentams iš 101, juose gyvena iš viso 18 mln. žmonių. Pasak klimato eksperto Matthieu Sorelio, tai ankstyviausia karščio banga nuo 1947 metų.

Po pragaištingos karščio bangos 2003 metais, pareikalavusios 15 000 gyvybių, pirmiausiai senelių namai Prancūzijoje ėmėsi papildomų apsaugos priemonių, kad apsaugotų savo gyventojus.

Be kita ko, vandeniu drėkinami fasadai, dalijami gėrimai su ledukais, rūpinamasi, kad senjorai ilgiau nei paprastai būtų kondicionuojamose patalpose. Dvylikoje departamentų paskelbtas raudonas pavojaus laipsnis, moksleiviams nevyksta pamokos.

Dėl aukštų temperatūrų dar labiau išdžius dirvožemis, o tai dėl kritulių menkos žiemos ir pavasario jau dabar kelia susirūpinimą ūkininkams. Be to, didėja miškų gaisrų rizika.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.