Ispanijoje ir Prancūzijoje – ekstremali kaitra

Ispanijoje stojo ekstremali kaitra, kokios ten nebuvo nuo 1950 metų, praneša DW. O penktadienį Andalūzijos Anducharo mieste buvo užfiksuotas šių metų temperatūros rekordas: termometrai ten rodė nuo 44,2 iki 44,3 Celsijaus.

 Ispanijoje ir Prancūzijoje – ekstremali kaitra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ispanijoje ir Prancūzijoje – ekstremali kaitra.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2022, 5:41 PM

Meteorologijos tarnybos „Aemet“ duomenimis, šeštadienį karščiausia Katalonijoje, Navaroje ir Baskonijoje šalies šiaurėje ir šiaurės rytuose, taip pat Andalūzijoje šalies pietuose – ten temperatūra siekia 40–42 laipsnius Celsijaus. Karšta ir Madride, kur gyvsidabrio stulpelis pakilo iki 39 laipsnių.

Jau šeštadienio rytą paplūdimiai Viduržemio jūros ir Atlanto vandenyno pakrantėse buvo perpildyti. Daugelyje Ispanijos regionų oro temperatūra net ir naktį nenukrenta žemiau 20 laipsnių padalos.

Dėl ekstremalios kaitros Ispanijoje vis dažniau kyla miško gaisrų. Oficialiais duomenimis, vien tik per kelias pastarąsias dienas ugnis sunaikino 25 tūkst. hektarų miško.

Karščio banga savaitgalį užgriuvo ir Prancūziją. Pasak meteorologijos tarnybos „Météo France“ atstovų, šalyje gali būti užfiksuota absoliučių temperatūros rekordų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.