Japonijoje per savaitę dėl kaitros hospitalizuota daugiau kaip 14 tūkst. žmonių

Birželio 27-liepos 3 dienomis Japonijoje dėl šilumos smūgio į ligonines buvo paguldyta mažiausiai 14,3 tūkst. žmonių. Tai antradienį pranešė šalies Vyriausioji priešgaisrinė valdyba, atliekanti Nepaprastųjų situacijų ministerijos funkcijas.

Karščio banga Japonijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Karščio banga Japonijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2022, 1:06 PM

Per savaitę su šilumos smūgiu susijusių hospitalizacijų skaičius išaugo 3,2 karto. Birželį visoje šalyje dėl šilumos smūgio ligoninėse atsidūrė mažiausiai 15 657 žmonės. Tai absoliutus rekordas šiam mėnesiui per visą atitinkamos statistikos tvarkymo laikotarpį.

Japonijoje visą praėjusią savaitę buvo fiksuojama rekordinė per 147 stebėjimų metus kaitra. Tokijuje vidutinė paros temperatūra viršijo 32 laipsnius Celsijaus, o kai kuriuose šalies regionuose termometrai rodė daugiau kaip 40 laipsnių.

Japonijoje paprastai karščiausia būna liepą ir rugpjūtį. Valdžia ragina gyventojus dėvėti galvos apdangalus, vartoti daugiau skysčių ir kuo mažiau būti saulėje.

Praėjusią savaitę dėl padidėjusio energetikos sistemos krūvio valdžia paprašė Japonijos centrinės dalies gyventojus taupyti elektros energiją, bet neatsisakyti kondicionierių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda