Pakistane potvynių aukomis jau tapo 77 žmonės

Nuo birželio mėnesio įvairiose Pakistano provincijose musoninių liūčių ir jų sukeltų potvynių aukomis jau tapo mažiausiai 77 žmonės.

Nuo birželio mėnesio įvairiose Pakistano provincijose musoninių liūčių ir jų sukeltų potvynių aukomis jau tapo mažiausiai 77 žmonės.<br>EPA-ELTA nuotr. 
Nuo birželio mėnesio įvairiose Pakistano provincijose musoninių liūčių ir jų sukeltų potvynių aukomis jau tapo mažiausiai 77 žmonės.<br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2022, 10:37 AM

Tai per spaudos konferenciją Islamabade pranešė Pakistano klimato kaitos ministrė Sherry Rehman.

„Tarp žuvusiųjų daug vaikų ir moterų. Katastrofiška padėtis susiklostė Beludžistano provincijoje šalies pietvakariuose, kur dėl stichijos smūgio 39 gyventojai žuvo, o dar 50 buvo sužeisti“, – cituoja ministrę ketvirtadienį laikraštis „Dawn“.

Nuo birželio 14 d. Pakistane iškritusių kritulių kiekis viršijo vidutinį lygį 87 proc. Beludžistano ir Sindo provincijose šis rodiklis sudaro atitinkamai 274 proc. ir 261 proc., sakė žinybos vadovė.

Dėl nesiliaujančių liūčių ir potvynių Beludžistano valdžia paskelbė nepaprastąją padėtį regiono sostinėje Kvetoje, kurios didelė dalis apsemta. Pagalbos nukentėjusiems gyventojams operacijose dalyvauja kariškiai.

Pakistano prezidentas Arifas Alvi trečiadienį pareiškė užuojautą Kvetoje žuvusių žmonių šeimoms ir davė nurodymą suteikti materialinę pagalbą nuo liūčių ir potvynių nukentėjusiems gyventojams.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.