Pietų Prancūzijoje su liepsnomis kovoja 700 ugniagesių: per naktį išdegė net 600 ha žemės

Maždaug 700 ugniagesių, remiamų orlaivių, penktadienį kovojo su didžiuliu gaisru Prancūzijos pietiniame Garo regione, kur per naktį jau išdegė 600 hektarų.

Maždaug 700 ugniagesių, remiamų orlaivių, penktadienį kovojo su didžiuliu gaisru Prancūzijos pietiniame Garo regione, kur per naktį jau išdegė 600 hektarų.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Maždaug 700 ugniagesių, remiamų orlaivių, penktadienį kovojo su didžiuliu gaisru Prancūzijos pietiniame Garo regione, kur per naktį jau išdegė 600 hektarų.<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2022, 11:22 AM

Operacija „tęsiasi, bet ugnis plinta lėčiau ir, laimei, nebekelia grėsmės jokiems namams“, anksti penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė vietos priešgaisrinės tarnybos atstovas ir pridūrė, kad keli ugnies frontai tebėra „neprieinami“.

Du Milano ugniagesių lėktuvai nuo ankstaus ryto vėl pradėjo pilti vandenį ant liepsnų, sakė atstovas. Ketvirtadienio vakarą žmonės evakuoti iš Bordezako kaimo ir kitų mažų Besežo rajono gyvenviečių, o vietos prefekto biuras pranešė, kad apie 100 žmonių teko apnakvindinti.

Kovoti su liepsnomis ketvirtadienį pasitelkti ugniagesiai iš kaimyninių regionų, taip pat dislokuota 12 gaisrų gesinimo lėktuvų ir du sraigtasparniai.

Priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad iškilo pavojus tūkstančiams hektarų miškingos žemės, nes stiprus vėjas gena liepsnas per išdžiūvusius medžius. Ketvirtadienį regione kilo dar keli gaisrai, bet iki nakties dauguma jų buvo užgesinti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.