Gaisrui artėjant prie Atėnų priemiesčių evakuota šimtai žmonių

Šimtai žmonių buvo evakuoti anksti trečiadienį dėl jau antrą dieną plintančio miškų gaisro kalnuotose vietovėse į šiaurę nuo Atėnų, kovai su liepsnomis ugniagesiai dislokavo lėktuvus ir sraigtasparnius.

Gaisrai Graikijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.  
Gaisrai Graikijoje. <br>AP/Scanpix nuotr.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-20 10:40

Beveik 500 ugniagesių, 120 transporto priemonių, trys lėktuvai ir keturi sraigtasparniai nuo aušros kovojo su ugnimi, kad ji neišplistų į Pentelio, Antoso ir Gerako priemiesčius, kuriuose gyvena apie 29 tūkst. žmonių. Apie sužeistuosius nepranešta, bet manoma, kad nukentėjo mažiausiai 10 namų, pranešė valstybinė televizija ERT. Graikijos žiniasklaida pranešė, kad 80 metų Antoso gyventojas nusišovė iš nevilties dėl gaisro, kilusio antradienio popietę.

Iki šiol Graikiją aplenkė karščiai, prisidėję prie mirtinų didžiulius žemės plotus sunaikinusių miško gaisrų Prancūzijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje, tačiau šią savaitę šalį užklupo ypač stiprūs vėjai.

Miško gaisrus Pentelio kalno papėdėje į šiaurę nuo Atėnų naktį kurstė nuolat kryptį keitę stiprūs vėjai, trečiadienį pranešė ugniagesių atstovas. „Tai apsunkina mūsų užduotį užgesinti liepsnas“, – sakė jis. Imantis atsargumo priemonių buvo evakuoti kelių vietovių gyventojai, vaikų ligoninė ir nacionalinė Atėnų observatorija.

„Buvo beprotiška, nežinojome, kur bėgti“, – ERT sakė vyresnio amžiaus Antoso gyventojas. „Iš dangaus krito žarijos, nieko panašaus nesu matęs“, – sakė jis.

Graikija įkūrė krizių grupę, pastarąją parą ugniagesiai kovojo su 117 miškų gaisrų. Šalis paprašė Europos valstybių atsiųsti ugniagesių. Pernai per karščio bangą kilę miškų gaisrai sunaikino 103 tūkst. hektarų plotą ir pasiglemžė tris gyvybes.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?