Prancūzijoje atslūgus karščiui atsirado galimybė suvaldyti miškų gaisrus

Ugniagesiai, kovojantys su dviem miškų gaisrais Prancūzijos pietvakariuose, trečiadienį sakė, kad pagerėjus meteorologinėms sąlygoms pradeda juos valdyti, bet dar visiškai nesustabdė.

Barselona, Ispanija.<br>ZumaPress/Scanpix asociatyvi nuotr.
Barselona, Ispanija.<br>ZumaPress/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2022, 2:12 PM

„Mūsų vertinimas bendrai yra pozityvus. Padėtis per naktį pagerėjo“, – sakė vietos ugniagesių tarnybos atstovas Arnaud Mendousse'as. Pasak jo, nuo antradienio vakaro išdegė tik 300 papildomų hektarų.

Prezidentas Emmanuelis Macronas turi apsilankyti gaisrų paveiktame Žirondos regione, kur nuo praėjusios savaitės jau išdegė 20,6 tūkst. ha miškų ir buvo evakuota 37 tūkst. žmonių.

Antradienį oro temperatūra viršijo 40 Celsijaus laipsnių, o trečiadienį nukrito beveik 20-ia laipsnių.

„Galėjome realiai dirbti dėl gynimosi nuo ugnies“, – antradienį vakare reporteriams sakė vietos administracijos pareigūnė Fabienne Buccio. – Mums pavyko pagerinti [savo pozicijas], pasistūmėti į priekį ir [kai kur] reikšmingai pralaužti ugnį.“

Padėjo ir „vėsesnis oras“, nors regione nesitikima reikšmingo lietaus, sakė ji.

Atlanto pakrančių pušynai po mėnesius trukusių sausringų sąlygų buvo sausi kaip parakas.

Didžiausias gaisras siaučia tankiai apgyvendintame rajone į pietus nuo Bordo, netoli Landira kaimo. Policija įtaria padegimą.

Pirmadienį areštuotas 39 metų vietos gyventojas praėjusią naktį buvo paleistas, tyrėjams padarius išvadą, kad „surinkti įrodymai ir pareiškimai jį reabilitavo“.

2014 metais šis vyras buvo areštuotas, bet neapkaltintas dėl kito miško gaisro, pranešė vietos prokuratūra.

Antrasis gaisras nusiaubė populiarų turistinį rajoną už Pila kopos – didžiausios smėlio kopos Europoje – netoli Arkašono įlankos. Manoma, kad šį gaisrą sukėlė praėjusią savaitę užsidegęs mikroautobusas.

E. Macronas trečiadienį drauge su vidaus reikalų ministru Geraldu Darmaninu lankydamasis regione turi susitikti su gelbėjimų tarnybų darbuotojais, vietos pareigūnais ir savanoriais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.