Ispanijos ugniagesiams pavyko pasiekti pažangos kovojant su dešimtimis gamtinių gaisrų

Ispanijos ugniagesių komandoms ketvirtadienį pavyko pasiekti pažangos kovojant su dešimtimis gamtinių gaisrų, nors didžiojoje šalies dalyje vėl paskelbti perspėjimai dėl aukštos oro temperatūros, pranešė pareigūnai.

Gaisrai Ispanijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Gaisrai Ispanijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2022, 2:12 PM

Aragono regiono vyriausybė pranešė, kad gaisro, kilusio netoli šiaurės rytinio Atekos miesto, gesinimo eiga yra „teigiama“. Dėl šio gaisro teko evakuoti 1 700 žmonių ir uždaryti greitkelį, jungiantį Madridą su antru didžiausiu šalies miestu Barselona.

„Keletas įsiplieskusių židinių buvo numalšinti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vyriausybė.

Eismas Madridą ir Barseloną jungiančiu greitkeliu A2, kuris antradienį dėl gaisro buvo uždarytas ties Ateka, ketvirtadienį vėl buvo atidarytas.

„Evakuotų žmonių sugrįžimas į savo namus artėja, tačiau turime būti apdairūs“, – žurnalistams sakė Aragono regiono vyriausybės vadovas Javieras Lambanas.

Šiaurės vakarinėje Samoros provincijoje didžiulis gaisras, per kurį žuvo ugniagesys ir piemuo, buvo suvaldytas, pranešė regiono pareigūnai.

Ispaniją užklupo karščio banga, apėmusi didžiąją Vakarų Europos dalį, dėl kurios praėjusią savaitę kai kuriuose regionuose temperatūra pakilo iki 45 laipsnių pagal Celsijų ir kilo dešimtys gaisrų.

Liepos 9–18 dienomis šalį varginę karščiai buvo viena intensyviausių kada nors Ispanijoje fiksuotų karščio bangų pagal savo geografinį mastą ir trukmę. Trečiadienį Ispanijos ministras pirmininkas Pedro Sanchezas pareiškė, kad dėl jos mirė daugiau kaip 500 žmonių.

Nors trečiadienį oro temperatūra šiek tiek nuslūgo, meteorologijos agentūra AEMET prognozuoja, kad ketvirtadienį termometrų stulpeliai vėl kils aukštai. Paskelbti perspėjimai dėl karščio didžiojoje šalies dalyje: rytiniame Estremadūros regione prognozuojama 41 laipsnio pagal Celsijų temperatūra, o pietinėje Andalūzijos dalyje ji turėtų siekti 40 laipsnių.

Šiais metais gaisrai nusiaubė apie 70 000 ha – beveik dvigubai daugiau nei vidutiniškai per pastarąjį dešimtmetį, šią savaitę sakė P.Sanchezas.

Europos miškų gaisrų informacinės sistemos duomenimis, 2022-ieji Ispanijoje buvo patys blogiausi metai miškų gaisrų atžvilgiu: nuo sausio 1 dienos 319 gaisrų išdegino 193 247 ha plotą, o ankstesnis šalies rekordas buvo pasiektas 2012 metais, kai išdegė 189 376 hektarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.