Karščių kamuojamos Kinijos rytuose tornadas pareikalavo vienos gyvybės

Kinijos rytuose tornadui nusiaubus 11 kaimų, padaryta žalos namams ir žuvo mažiausiai vienas žmogus, o dar 25 buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Tornadas Kinijoje. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Tornadas Kinijoje. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-21 14:50

Stichija siautėjo šalyje tvyrant didžiuliams karščiams. Trečiadienį į pietus nuo Pekino esančiai Dziangsu provincijai smogusi audra apgadino daugiau kaip 2 000 žmonių namus ir turtą.

Žala vertinama maždaug 65 mln. juanių (9,4 mln. eurų), pranešė laikraštis „Global Times“, remdamasis vietos žiniasklaida.

Tornadų Kinijoje pasitaiko palyginti retai, nors praėjusiais metais Dziangsu ir centriniame Uhano mieste jie pražudė 12 žmonių ir daugiau kaip 300 sužeidė.

2016 metais per smarkiausią pastaraisiais dešimtmečiais Kiniją talžiusį tornadą Dziangsu mieste žuvo 98 ir buvo sužeista daugiau kaip 800 žmonių.

Kaip ir daugelyje šiaurinio pusrutulio šalių, kai kuriose Kinijos dalyse šią vasarą buvo užfiksuota rekordiškai aukšta temperatūra, o dėl neįprastai gausių kritulių paaštrėjo sezoniniai potvyniai.

Manoma, kad klimato kaita lemia ir aukštesnę temperatūrą, ir gausesnes liūtis, ir dažnesnius ekstremalius orus.

Iki mėnesio pabaigos buvo prognozuojama iki 43 laipsnių pagal Celsijų temperatūra didelėje Kinijos dalyje – nuo tolimojo šiaurės vakarinio Sindziango regiono, besiribojančio su Vidurine Azija, iki centrinių Čangšos ir Nančango miestų bei pietrytinėje pakrantėje priešais Taivaną esančio Fudžou didmiesčio.

Nors apie mirtis nuo karščių kol kas nepranešama, vietos valdžios institucijos ėmėsi priemonių, kad palengvintų padėtį tiems, kurie neturi oro kondicionierių arba dirba lauke.

Centriniame Ičango mieste statybininkai ir kiti asmenys gali atsivėsinti neeksploatuojamuose autobusuose su oro kondicionieriais, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Xinhua“.

„Xinhua“ teigė, kad darbininkai taip pat buvo aprūpinti vaistais nuo šilumos smūgio, vandeniu ir gaiviaisiais gėrimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.