Per žemės drebėjimą Filipinuose žuvo mažiausiai 4 žmonės, 60 sužeista

Trečiadienį Filipinų šiaurėje įvyko galingas žemės drebėjimas, kuris sukėlė žemės nuošliaužas, griovė pastatus ir nusinešė mažiausiai keturias gyvybes, pranešė pareigūnai.

Žemės drebėjimas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Žemės drebėjimas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Žemės drebėjimas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Žemės drebėjimas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Žemės drebėjimas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Žemės drebėjimas Filipinuose. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 27, 2022, 11:42 AM

Per drebėjimą, kuris apgadino šimtus namų ir pastatų, o keli iš jų sugriuvo, buvo sužeista mažiausiai 60 žmonių.

Dėl požeminių smūgių, kurie taip pat buvo juntami Manilos rajone ir privertė evakuotis iš aukštybinių pastatų, sutrūkinėjo keliai ir tiltai, siūbavo elektros stulpai, dužo langų stiklai. Valdžios institucijos taip pat sustabdė sostinės lengvojo geležinkelio sistemos darbą.

Iš pradžių žemės drebėjimo stiprumas buvo išmatuotas 7,3 balo, tačiau vėliau Filipinų vulkanologijos ir seismologijos institutas („Phivolcs“) jį sumažino iki 7 balų. Cunamio pavojaus signalas nebuvo paskelbtas.

„Phivolcs“ taip pat patikslino ir perkėlė epicentrą iš Lagangilango savivaldybės į šiaurės vakarus nuo Tajumo miesto Abros provincijoje, 335 km į šiaurę nuo Manilos.

Vienas iš žuvusiųjų – 25 metų statybininkas, kurį prispaudė žemės drebėjimo metu sugriuvęs statomas pastatas, pranešė nelaimių valdymo agentūra. Pastatas buvo statomas La Trinidado mieste Bengueto provincijoje, 129 km į pietus nuo žemės drebėjimo epicentro.

Vidaus reikalų sekretorius Benjaminas Abalosas sakė, kad dar vienas žmogus žuvo Benguete, vienas – Abroje ir dar vienas – Kalnų provincijoje. Išsamesnės informacijos apie šiuos tris žuvusiuosius kol kas nebuvo pateikta.

B.Abalosas sakė, kad vien Abros provincijoje buvo sužeisti 44 žmonės, o kitose nukentėjusiose vietovėse – 16.

Nacionalinė nelaimių valdymo agentūra pranešė, kad kai kuriose vietovėse nutrūko elektros tiekimas ir nebuvo galima susisiekti telefonu.

„Kas 15 minučių jaučiame pakartotinius smūgius, – televizijos naujienų laidai sakė Abros provincijos vicegubernatorius Joy Bernosas. – Žmonės vis dar yra lauke šalia savo namų, tačiau apie aukas kol kas nepranešama“.

J.Bernosas sakė, kad sugriuvo dalis provincijos ligoninės, todėl teko evakuoti pacientus.

2013 metų spalį Filipinų centrinėje dalyje įvykęs 7,1 balo žemės drebėjimas, per kurį žuvo daugiau kaip 220 žmonių, buvo paskutinis stiprus žemės drebėjimas šalyje.

1990 metų liepos mėnesį šiaurinėje Lusono saloje per 7,8 balo žemės drebėjimą – vieną stipriausių kada nors Filipinus sukrėtusių žemės drebėjimų – žuvo daugiau kaip 2 400 žmonių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.