Rusijoje – tikras pragaras: šalis skęsta liepsnose, nebėra kariuomenės, kuri tai suvaldytų

Anksčiau gesinant miškų gaisrus aktyviai dalyvavo Rusijos kariuomenės kariškiai, tačiau nuo šių metų žiemos jie kovoja Ukrainos teritorijoje.

Gaisras.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Gaisras.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2022, 1:38 PM, atnaujinta Jul 30, 2022, 1:39 PM

Rusiją apėmė didelio masto gaisrai Sibire – ugnis išplito į namus, nes „ugniagesiai“ kaunasi Ukrainoje. RF ir toliau slegia didžiuliai gaisrai, kurie sparčiai plinta visoje Jakutijos teritorijoje. Naujienų agentūros praneša, kad jie tapo tokie dideli, kad ugnis jau pradėjo plisti į gyvenvietes.

„Socialiniuose tinkluose vartotojai skelbia vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti degantys miškai ir gyvenamieji pastatai, kurių Rusijos ugniagesiams nepavyksta užgesinti. Rusijos valdžios duomenimis, Jakutijoje dega 110 tūkstančių hektarų miško, tačiau gesinama tik 15 tūkstančių kvadratinių metrų plotas“, – rašo Kremliaus „RIA Novosti“, remdamasis vietos Nepaprastųjų situacijų ministerija. Pareigūnų teigimu, skubiai pradėta vaikų ir suaugusiųjų evakuacija.

Nepaprastoji padėtis paskelbta Jakutijos Mirninsko rajone, kur miško gaisras išplito į Arylakho kaimą.

„Tai kadrai iš Jakutijos, kur miškų gaisrai priartėjo prie apgyvendintų vietovių. Amfibinis lėktuvas Be-200 ir sraigtasparnis Mi-8 su vandens įtaisu buvo išsiųsti į degantį jakutų kaimą Arylakhą, kuriame gyvena apie 1,8 tūkst. žmonių.

Ten jau dega penki namai. Prasidėjo evakuacija iš kaimyninės „Orlionok“ vaikų stovyklos“, – vaizdo įrašą komentavo Rusijos „RBC“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?