Čilėje atsivėrė didžiulė smegduobė

Čilės ekspertai antradienį tyrė netoli vario kasyklos Atakamos dykumoje atsiradusią didžiulę, už teniso kortą didesnę karstinę dubę.

Smegduobė Čilėje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Smegduobė Čilėje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-03 12:46

Ekspertai buvo išsiųsti į vietovę maždaug 800 km į šiaurę nuo Santjago, kur savaitgalį atsivėrė maždaug 32 m skersmens ir apie 60 m gylio įgriuva, sakoma Nacionalinės geologijos ir kasybos tarnybos (SERNAGEOMIN) pareiškime.

Dubė Tjera Amariljos savivaldybėje, netoli Kanados firmos „Lundin Mining“ eksploatuojamos kasyklos „Alcaparrosa“, saugumo sumetimais buvo aptverta.

Kompanijos pareiškime sakoma, kad „darbuotojai, įranga ar infrastruktūra nebuvo paveikti“ ir kad dubė nuo pat jos aptikimo yra stabili.

Imantis prevencinių priemonių „vystymo darbai požeminės kasyklos „Alcaparrosa“ rajone laikinai sustabdyti“, nurodė „Lundin Mining“.

SERNAGEOMIN direktorius Davidas Montenegro sakė, jog ekspertai aiškinsis įgriuvos priežastį ir stengsis „užtikrinti, kad būtų imtasi visų saugumo priemonių darbuotojų gyvybėms ir aplinkinėms bendruomenėms apsaugoti“.

Maždaug 13 tūkst. gyventojų turinčios Tjera Amariljos savivaldybės meras Cristianas Zuniga žurnalistams sakė, kad dubė yra beprecedentė.

„Prašome išaiškinti priežastį: ar įgriuva atsirado dėl kasybos veiklos, ar dėl ko kito“, – sakė jis.

Čilė yra didžiausia pasaulyje vario gamintoja, atsakinga už ketvirtadalį pasaulinio tiekimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.