Uraganas „Ian“ pasiekė Kubą

Uraganas „Ian“ ankstyvą antradienį pasiekė sausumą ties vakarine Kubos dalimi kaip 3-ios kategorijos audra, pranešė šalies Meteorologijos institutas.

Uragano padariniai Puerto Rike.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Uragano padariniai Puerto Rike.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Uragano padariniai Puerto Rike.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Uragano padariniai Puerto Rike.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-09-27 09:53, atnaujinta 2022-09-27 11:31

„Ian“ jau yra virš Kubos teritorijos“, – sakė instituto meteorologas specialioje valstybinės televizijos laidoje.

„Išorinė audros siena yra Pinar del Rijaus provincijos pakrantėje“, – nurodė jis.

Apie 50 tūkst. žmonių Kubos vakarinėje Pinar del Rijo provincijoje persikėlė į saugesnes vietas: 6 tūkst. iš jų – į valstybines prieglaudas, o likusieji – į giminaičių ir draugų namus, pranešė vietos valdžia.

JAV nacionalinis uraganų centras (NHC) antradienį pranešė, kad „Ian“ sustiprėjo iki 3-ios kategorijos audros.

„Ian“ tampa dideliu uraganu“, – teigė NHC. Audros nešamo vėjo greitis siekia 185 km per val.

Floridos Tampos miesto valdžia savo ruožtu perspėjo apie uragano pavojų, o gubernatorius Ronas DeSantisas paskelbė nepaprastąją padėtį visose 67 apygardose. Vietos tarnybos ruošiasi audrai, turinčiai pasiekti valstiją trečiadienį ar ketvirtadienį.

Uraganas „atneš smarkias liūtis, stiprius vėjus, staigius potvynius, štorminę patvanką ir pavienius viesulus į Floridos įlankos pakrantę“, – pirmadienį Talahasio apygardoje surengtoje spaudos konferencijoje sakė R.DeSantisas.

Jis įspėjo žmones pasiruošti elektros energijos tiekimo nutrūkimams.

„Net jei audros epicentras nepasieks jūsų regiono, susidursite su tikrai dideliais vėjais, kurie nuvers medžius ir sukels trikdžių“, – sakė R.DeSantisas ir įspėjo apie tikėtinus potvynius.

Gubernatorius paragino gyventojus apsirūpinti maistu, vandeniu, vaistais ir degalais ir į pagalbą pasitelkė 7 tūkst. Nacionalinės gvardijos narių.

Kelių Floridos savivaldybių, įskaitant Majamį, Fort Loderdeilį ir Tampą, valdžia pradėjo nemokamai dalyti smėlio maišus gyventojams, kad apsaugotų jų namus nuo potvynio pavojaus.

Tampos tarptautinis oro uostas pranešė, kad antradienį 17 val. vietos (trečiadienį 0 val. Lietuvos) laiku sustabdys veiklą.

Prezidentas Joe Bidenas patvirtino, kad Federalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra (FEMA) suteiks nepaprastąją pagalbą 24 Floridos apygardoms.

NASA pranešė, kad dėl uragano didžiulė Mėnulio raketa grąžinama atgal į sandėliavimo angarą Kennedy (Kenedžio) kosmoso centre Floridoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.