Taifūnas „Noru“ siaubia Vietnamą

Taifūnas „Noru“ trečiadienį plėšė namų stogus ir nutraukė elektros energijos tiekimą centrinėje Vietnamo dalyje, kur šimtai tūkstančių žmonių slėpėsi nuo audros, anksčiau Filipinuose nusinešusios mažiausiai 10 gyvybių.

Taifūno padariniai Vietname. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Taifūno padariniai Vietname. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2022, 9:59 AM, atnaujinta Sep 28, 2022, 10:00 AM

Trečiame pagal dydį Vietnamo mieste Da Nange drebėjo daugiaaukščiai pastatai, kai ankstyvą trečiadienio rytą taifūnas pasiekė sausumą. „Noru“ vėjo greitis, pasak nacionalinės meteorologijos tarnybos, siekė apie 120 km per valandą.

Daugiau nei 300 tūkst. žmonių Vietname naktį praleido slėptuvėse, meteorologams paskelbus, kad tai bus viena didžiausių kada nors šalį užklupusių audrų.

Gynybos ministerija gelbėjimo operacijoms sutelkė apie 40 tūkst. karių ir 200 tūkst. sukarintų pajėgų narių, aprūpintų šarvuotais automobiliais ir valtimis, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Vėlai antradienį pakrantėje esančioje Kuang Či provincijoje sustiprėjęs vėjas nuplėšė apie 300 namų stogų.

Nuo antradienio vidurdienio uždaryta beveik pusė Vietnamo oro uostų, keliose centrinėse provincijose uždarytos mokyklos ir įstaigos, o Da Nange žmonėms uždrausta išeiti į gatves.

Anksčiau šią savaitę „Noru“ smogė Filipinams kaip supertaifūnas, kurio vėjo greitis siekė 195 km per valandą. Civilinės gynybos tarnyba pranešė, kad 10 žmonių žuvo, o dar aštuoni dingo be žinios.

Prognozuojama, kad trečiadienį „Noru“ toliau judės į virš sausumos, praslinks virš Laoso, o ketvirtadienį pasieks Tailando šiaurės rytų Ubon Ratčatanio provinciją ir palaipsniui susilpnės iki atogrąžų depresijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.