Australijos potvynių teritorijose laukiama naujų liūčių

Potvynių regionuose Australijos rytinėje pakrantėje meteorologai įspėja dėl naujų audrų ir smarkių liūčių. Iš palydovų darytose nuotraukose matyti, kad audros zona driekiasi 3 500 km nuo Kvinslando šiaurės iki pietrytinės Viktorijos valstijos. Meteorologijos tarnyba paskelbė perspėjimą dėl audrų ir pabrėžė, kad gresia nauji staigūs potvyniai.

Australijos potvynių teritorijose laukiama naujų liūčių.<br>EPA-ELTA nuotr.
Australijos potvynių teritorijose laukiama naujų liūčių.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2022, 9:51 AM

Ečukos ir Moama miestuose prie Murėjaus upės evakuojami žmonės. „Jei gyvenate, dirbate ar atostogaujate šioje teritorijoje, turėtumėte nedelsiant pasitraukti į saugią vietą“, – sakoma gelbėjimo tarnybos tviterio žinutėje.

Australijos rytinę pakrantę šiais metais jau kelis kartus siaubė neįprastai smarkus lietus ir pragaištingi potvyniai. Finansų ministras Jimas Chalmersas įspėjo, kad dėl sunaikinto derliaus tikriausiai smarkiai augs maisto produktų kainos.

Pasaulio klimato tarybos (IPCC) 2022 metų vasario ataskaitoje prognozuojama, kad šalį ateityje dar dažniau lankys stichijos. Laukiama didesnių karščių, pavojingesnių gaisrų, daugiau sausrų ir potvynių, sausesnės žiemos ir kilsiančio jūros lygio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.